Z návštevy pápeža môže byť fiasko roka. Zatiaľ sa s ním chce stretnúť len niečo vyše 12 tisíc ľudí
17 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Hrozí obrovské fiasko a medzinárodný škandál. Na podujatia spojené s návštevou pápeža Františka na Slovensku sa zatiaľ zaregistrovalo len niečo vyše 12 tisíc ľudí. KBS pritom odhadovala iba v Šaštíne účasť na 350 tisíc ľudí.

Registráciu na podujatia návštevy pápeža Františka na Slovensku využilo za prvé tri dni len niečo vyše 12 tisíc ľudí (12 195). Vyplýva to z údajov registračného tímu. Takmer dve tretiny z tohto počtu predstavujú prihlásení do Šaštína. Okolo štyritisíc ľudí sa prihlásilo do Prešova a zvyšok do Košíc.
Ján Pavol II. Slovákov pritiahnuť dokázal

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Svätý otec bude mať tri stretnutia s verejnosťou, a preto organizátorom aj cirkevným predstaviteľom nezostáva len dúfať, že Slováci sa ešte iba začnú prihlasovať. Pri návšteve Jána Pavla II. boli všetci zvyknutí na masové podujatia, ktoré kulminovali v stotisícových číslach.

Podľa hovorcu KBS Martina Kramaru očakávajú v Prešove do 50 tisíc návštevníkov, na košickom štadióne je kapacita 35 tisíc, plus ďalšie tisíce vedia zabezpečiť v okolí, na Luníku vedia prijať minimálne 15 tisíc ľudí a v Šaštíne odhadujú 350-tisícovú návštevnosť.

O jednomyseľnosti Billa Gatesa a rímskeho  pápeža (Dimitrij Sedov)
Komentár Dimitrija Sedova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | Iveta Machová

Neobľúbený pápež a povinné očkovanie

Slovákov od stretnutia s pápežom pravdepodobne odrádza samotná rozporuplnosť osoby Františka, ktorý je pre mnohých príliš liberálne orientovaný a veľké množstvo komentárov na sociálnych sieťach tvoria práve výčitky týmto smerom. Zároveň mnohé komentáre zdôrazňujú, že obľúbeným pápežom Slovákov bol Poliak Ján Pavol II.

Ďalšou prekážkou, ktorá ľudí od účasti na stretnutiach s pápežom odrádza, je povinnosť očkovania. Tú síce zaviedlo ministerstvo zdravotníctva na čele s ministrom Lengvarským, no Vatikán sa voči tejto povinnosti očkovania neohradil ani nenamietal. Pápež František je naopak známy svojím viac ako kladným postojom k očkovaniu. Dokonca vyzval na očkovanie všetkých vo Vatikáne.

Pápež je vraj už zaočkovaný
13 | 01 | 2021 | sefredaktor