Uhrík: Očkovacia lotéria bola tragická fraška. Najhoršie na tom je, z akých peňazí to išlo - áno, vašich
17 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Poslanec Milan Uhrík v reakcii na odvysielanie Matovičovej očkovacej lotérie skonštatoval ďalšie politické prerazené dno. V príspevku na sociálnej sieti bývalý Kotlebov zverenec vyzýva Slovákov, aby zastavili nezmyselné mrhanie peniazmi.


"Priatelia, od včera večera mi intenzívne píšete a čakáte moje vyjadrenie k relácii očkovacia lotéria, ktorú odvysielala RTVS v nedeľu večer. Nie, nečakám od televízie neustále vysoké umenie, občas v nej musí byť aj jednoduchšia zábava, ale táto lotéria prerazila úplné dno," začal Uhrík. Podľa neho ide o frašku, v čom mu dávajú za pravdu mnohí, či už odborníci alebo bežní ľud.



Z morálneho hľadiska ide o frašku, keďže peniaze, ktoré odvádzajú aj nezaočkovaní, sa použijú ako akási výhra v lotérii, do ktorej sa môžu zapojiť iba zaočkovaní. A aj tí si iste posťažovali, keďže mnohí z nich sledovali očkovaciu lotériu s nádejou, že vyhrajú. Avšak, žiaľ, sledovali ju online a nie v TV. Online prenos bol totiž o niekoľko desiatok sekúnd pomalší a súťažiaci tak nemohli splniť zadanie včas.

"Naozaj by som nechcel použiť výrazy, ktoré sa nepatrí predniesť v slušnej spoločnosti, ale myslím, že to bola tragická fraška z každého hľadiska - aj technického, aj umeleckého," trafil do čierneho Uhrík. "Ak by to odvysielala súkromná televízia ako svoju akciu, ktorú si platí sama - nech sa páči. Ale najhoršie na tom je, z akých peňazí to išlo - áno, vašich. Koľkými inými (a lepšími) spôsobmi by sa dali využiť! Urobíme všetko pre to, aby sme zastavili nezmyselné kroky a mrhanie vašimi peniazmi," ubezpečuje občanov na záver Uhrík.

Ľudí rozhnevala tupá Matovičova lotéria. Zase si naložil do gatí a utekal za Zuzanou do Prešova
Prvé kolo očkovacej lotérie úspech podľa ohlasov na sociálnej sieti nezaznamenalo. Z časti za to môžu pravidlá a z časti komentár ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Zdá sa, že pravidlá sa menia. Matovič navštívil Zuzanu, ktorá... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová