Belousovová: NATO platíme na úkor výplat a dôchodkov. Slovensko by malo hovoriť o odchode!
17 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Bývalá podpredsedníčka NR SR Anna Belousovová na sociálnych sieťach kritizuje slovenské väzby so Severoatlantickou alianciou. Najmä miliardy, ktoré krajina míňa na úkor mladých, chorých a dôchodcov, ju nútia zamyslieť sa nad nutnosťou členstva v NATO.

Ako príklad použila dve snímky na porovnanie. "Pozorne si pozrite tie dve fotografie. Na prvej sú bojovníci Talibanu, na druhej vojaci NATO. Ak vojská NATO dokáže poraziť Taliban tak, že nestačia utekať z Afganistanu, nie je na čase sa opýtať, čo ešte robíme v tomto vojensko-politickom pakte?!" Zamýšľa sa národniarka a prikladá snímky.


Na úkor Slovákov - chorých aj dôchodcov

Rázna politička vie, že Slovensko platí za "ochranu" aliancie astronomické sumy. Preto ju okolnosti súvisiace s Afganistanom nútia zamyslieť sa. "Na čo vlastne vynakladá SR miliardy eur zo svojho rozpočtu na úkor potrieb vlastných obyvateľov, dôchodcov, ktorým sa ide siahať na dôchodky, chorým, ktorí umierajú, lebo nie sú peniaze na liečbu, mladým, ktorí žijú denno-denne v strese v obavách pred budúcnosťou?

Nie je načase povedať, že členstvo v NATO Slovensku ničím nepomáha, ba práve naopak, že nám škodí? Koľko Afganistanov musí prísť, aby sme si uvedomili, že NATO je len a len o záujmoch USA, za ktoré my platíme obrovské ceny? Strana Národ a Spravodlivosť hovorí otvorene: Slovensko by malo začať verejne hovoriť o vystúpení z NATO! Aj to môže byť jedna z tém celospoločenskej diskusie a následne referenda," navrhla Belousovová na konci príspevku.

Taliban prelomil mlčanie! BBC odvysielala rozhovor s hovorcom hnutia
Reportérka BBC Jalda Hakim pôvodom z Afganistanu viedla rozhovor s hovorcom Talibanu Suhailom Šáhínom. Hovorca telefonoval v priamom prenose novinárke, aby s ňou prebral budúce ciele Talibanu. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik