Ľudí rozhnevala tupá Matovičova lotéria. Zase si naložil do gatí a utekal za Zuzanou do Prešova
17 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prvé kolo očkovacej lotérie úspech podľa ohlasov na sociálnej sieti nezaznamenalo. Z časti za to môžu pravidlá a z časti komentár ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Zdá sa, že pravidlá sa menia. Matovič navštívil Zuzanu, ktorá prišla o 400 tisíc eur. Výhru sa jej pokúsi vybaviť. A čo ostatní? Bude ich obehávať tiež?


Informáciu o tom, že sa Igor Matovič stretol so Zuzanou, ktorá prišla o 400 tisíc eur, priniesol portál Tvnoviny.sk. Výhru sa Zuzane pokúsi vybaviť, uvádza správa.
Igor Matovič do Prešova pricestoval s riaditeľ RTVS Jaroslavom Rezníkom

Zuzana sledovala žrebovanie cez internet. Časový limit stanovený v pravidlách nestihla. O 400 tisíc prišla. Kým široká verejnosť bola pobúrená, sám Igor Matovič, ale aj poslankyňa Remiášová alebo poslanec Peter Pollák mladší pravidlá obhajovali a už vopred blahoželali výhercovi v najbližšom kole, ktorý by mal získať viac ako 500 tisíc eur. Všetko však bude inak, zdá sa.

Banda zlodejov. Dvorný advokát OĽaNO a Hegerov exporadca sa nezákonne dostal k štátnej zákazke
Tipos pri uzavretí zmluvy s advokátom Miškovičom podľa ÚVO postupoval nezákonne. Advokát je blízky strane OĽaNO, ako poradca pracoval aj pre Hegera a sú s ním spájané viaceré kauzy. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Právo nemôže byť len striktné, ale musí byť aj spravodlivé, tvrdí Matovič

"Minister financií Igor Matovič a riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník pricestovali do Prešova, kde sa stretli so Zuzanou, ktorú vyžrebovali v očkovacej lotérii," píše portál Tvnoviny.sk.

„Právo nemôže byť len striktné, ale musí byť aj spravodlivé. Stala sa krivda. Zuzana nevyhrala, na druhej strane väčšina Slovenska cíti, že má morálne právo na výhru a urobíme všetko s právnikmi, aby výhru dostala,“ povedal podľa portálu Tvnoviny.sk Matovič v živom vysielaní pre RTVS.

Na stránke ministerstva financií je napísané: "Chce spoločne s právnikmi urobiť všetko preto, aby Zuzana svoju výhru dostala. ‘Právo bez ľudskosti ľudia rešpektovať nebudú,’ dodal. Keďže reláciu sledovala cez internet, omeškanie streamu bolo v Zuzaninom prípade až 24 sekúnd. Minister financií preto prisľúbil, že situáciu v prípade internetových divákov bude rezort financií bezodkladne riešiť."

Kto vlastne posúdil, čo je morálne a ľudské a spravodlivé v tomto prípade, ale aj v prípade celej očkovacej lotérie vzhľadom na všetkých občanov a všetkých zaregistrovaných do očkovacej lotérie, ostáva zatiaľ veľkou neznámou. Zdá sa však, že očkovacia lotéria sa po prvom kole zmenila na hru s názvom Igorove dobré srdce a my všetci sa na tieto jeho nápady poskladáme.

Prečo však bol v Prešove riaditeľ verejnoprávnej televízie Jaroslav Rezník, je tiež záhadou. A úplne najväčšou je to, ako sa minister financií dostal k osobným údajom pani Zuzany.

Vôbec nechránia systém a nechránia ľudí. Chránia už len samých seba, hovorí Mečiar o súčasnej vláde
Na internete koluje audiozáznam rozhovoru s Vladimírom Mečiarom. Bývalý premiér sa vyjadruje k aktuálnemu stavu v spoločnosti. Na mušku si zobral najmä rozklad právneho štátu a pošliapavanie základných ľudských práv. "Je to hlboká politická kríza... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič