Kaliňák dokázal nedôveryhodnosť kajúcnikov a odhalil Mikulcove špinavé praktiky (VIDEO)
16 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Exminister Robert Kaliňák dokázal, že kajúcnikom sa veriť nedá! Ide o zločincov schopných vypovedať v prospech kohokoľvek, len aby zmiernili hroziaci trest alebo sa mu vyhli úplne. V najnovšom videu na Facebooku bývalý šéf rezortu vnútra vyvrátil výpoveď kajúcnika Petra Petrova alias Tigra.



Zmanipulované výpovede kajúcnikov

Petrovove bydlisko prehľadávali počas štvrtkovej policajnej razie. Medzičasom ho inšpekcia ministerstva vnútra obvinila z krivej výpovede. Podľa jeho výpovede mala skupina v rezorte vnútra za vlády Smeru a Hlasu vytvárať projekty, v ktorých zo štátnych peňazí nakupovali napríklad predraženú techniku pre hasičov.

"Dnes už nikto nepochybuje, že špeciálni prokurátori a niektorí policajti z NAKA organizujú zmanipulované trestné stíhania a každý deň prichádzajú nové dôkazy o kupovaných svedkoch a manipulovaných dôkazoch. Aj preto tejto skupine politicky angažovaných policajtov a prokurátorov neostáva nič iné ako protiútokmi chrániť svojich nájomných svedkov," skonštatoval Kaliňák.

"Jedným z takýchto protiútokov bolo aj minulotýždňové napadnutie najvýznamnejších projektov ministerstva vnútra pod mojim vedením. Išlo o nákup techniky pre dobrovoľné hasičské zbory v podobe protipovodňových vozíkov a hasičských áut," dodal.


Schválenie EÚ

Tieto projekty Európska únia po podrobnom skontrolovaní procesov financovala sumov viac ako 100 miliónov. "Obvinenia z podvodu od aktuálneho krivo svedčiaceho nájomného svedka tak vyznievajú absolútne komicky. Ministerstvo vnútra nielenže nenakupovalo draho, ale naopak dokázalo ušetriť desiatky miliónov eur," zdôraznil exminister.

Následne porovnával ceny na trhu hasičského auta značky Iveco a protipovodňového vozíka, ktoré mali byť podľa výpovedi kajúcnika predražené. Hasičské auto malo byť podľa Kaliňákovýých slov nakúpené za 95 tisíc eur.

"V ČR nájdete pekné Iveco za 122 tisíc alebo toto za 153 tisíc, v Rakúsku za 165 alebo v Nemecku za 170 tisíc či 218 tisíc eur. Dokopy teda môžeme povedať, že sa nielen nenakupovalo predražene, ale ešte aj došlo k úspore viac ako 20 tisíc eur. A na to sú nespochybniteľné dôkazy, nie vymyslené story obvinených krivo svedčiacich nájomných svedkov," zdôraznil exminister. Čo sa povodňových vozíkov týka, taktiež podľa Kaliňákových údajov neboli nakúpené pridraho.

Zainteresovaná NAKA zadržala kajúcnika Petra Petrova. Mohlo dôjsť k jeho ovplyvňovaniu!
Krivo vypovedajúceho kontroverzného kajúcnika Petra Petrova, ktorý bol na úteku, zadržala polícia. Informoval o tom denník Plus jeden deň. Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Mikulcove nákupy

"Ako som už povedal, hodnota vozíka so všetkou tou napratanou výbavou je 11 900 eur. A viete, čo za túto sumu občanom na prospech kúpil Mikulec? Jedni majáky na novú policajnú motorku," nešetril kritikou voči svojmu nástupcovi Kaliňák.

Následne porovnal aj ceny policajných motoriek v Nemecku a na Slovensku. Z jeho slov vyplýva, že Mikulec nakúpil tie isté motorky, za ktoré zaplatili Nemci 30 tisíc eur, za 40 tisíc eur. "A tento človek, ktorý je podozrivý z brania úplatkov, si chce brať právo moralizovať? Je čas, aby opustili svoje miesto a prestali ničiť Slovensko," uzatvára Kaliňák znepokojene.

Vôbec nechránia systém a nechránia ľudí. Chránia už len samých seba, hovorí Mečiar o súčasnej vláde
Na internete koluje audiozáznam rozhovoru s Vladimírom Mečiarom. Bývalý premiér sa vyjadruje k aktuálnemu stavu v spoločnosti. Na mušku si zobral najmä rozklad právneho štátu a pošliapavanie základných ľudských práv. "Je to hlboká politická kríza... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič