Súd by mal v piatok rozhodovať o žiadosti Dušana K. o prepustenie z väzby
13 | 08 | 2021 I TASR

Tento týždeň na súde svedčili generálny prokurátor Jaromír Čižnár, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Kuruc, Csaba Dömötör a podnikateľ Ján Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca).


Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) by mala v piatok rozhodovať o žiadosti bývalého špeciálneho prokurátora o prepustenie z väzby. Dušan K. je obžalovaný z viacerých trestných činov. V prípade sa pojednáva deviaty deň. Čítajú sa listinné dôkazy.

Tento týždeň na súde svedčili generálny prokurátor Jaromír Čižnár, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Kuruc, Csaba Dömötör a podnikateľ Ján Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca). Okrem toho sa čítali listinné dôkazy.

Bývalá prokurátorka ÚŠP Blanka Godžová na júlovom pojednávaní opísala, že dostala pokyn od Dušana K., týkajúci sa tejto väzobnej veci. Voči rozhodnutiu o prepustení Kudličku preto nepodala sťažnosť. Kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó potvrdil, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi za to odovzdal 50.000 eur. Tiež vypovedal, že mu Dušan K. pomáhal zbaviť sa podozrení z prípravy vraždy vyšetrovateľa Jána Čurillu sprístupnením celého spisu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Dušana K. koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka.