Richard Müller zrušil svoj koncert v Galante, nesúhlasí s obmedzovaním ľudí
13 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Richard Müller oznámil na svojej FB stránke, že z dôvodu neprimeraného obmedzovania návštevníkov zo strany mesta koncert v Galante ruší. Primátor mesta Peter Paška v tom má jasno, zábavy bolo už v Galante podľa neho dosť.


Slovenský umelec zvučného mena zrejme ani v týchto (nielen pre umelcov) pohnutých časoch nie je nútený brať každú zákazku. Nakoľko primátor mesta chcel umožniť prístup na koncert len zaočkovaným či pretestovaným ľudom, spevák nezaváhal a koncert zrušil.
Priveľa zábavy?

Podľa informácií Denníka N, Paška upozornil na fakt, že Galanta bola jediným mestom, ktoré malo počas pandémie zrušenú nemocnicu a bola v nej zriadená covidová nemocnica a doposiaľ sa nevrátila do štandardného režimu.

Ostrihoňová, Hanzelová, Vincze a Tódová sa chystajú do škôl oblbovať deti. Pôvodne pod záštitou ministerstva
Čo na to rodičia, vedia o tom, súhlasia? Na stredných školách sa totiž od septembra chystá liberálna indoktrinácia študentov. A to všetko pôvodne pod záštitou ministerstva školstva. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Peter Sulek


Mesto Galanta začiatkom leta zrušilo aj mestské trhy: „Je to veľké podujatie, stovky stánkov a podujatí, tisíce až desaťtisíce návštevníkov. Povedali sme si, že to zrušíme, aby sme boli v poriadku ako mesto aj ako región. Dohodli sme sa, že sa budú konať menšie podujatia na nádvorí kaštieľa, takzvané kultúrne piatky, pre dvesto ľudí. Do toho prišiel riaditeľ kultúrneho strediska, že by predsa len urobil 2 až 3 koncerty, aby ľudia mohli ochutnať slobodu. Povedali sme okej, ale musia sa striktne dodržiavať všetky opatrenia – rúška, rozstupy, dezinfekcia, pod pódium sa dajú zábrany, aby tam nevznikali divácke kotly.“, vyjadruje pohnútky primátor Peter Paška.

Nakoľko sa z opatrení žiadne poriadne nedodržiavalo ani na koncerte Mira Jaroša či dokonca na Galanta feste, ktorý sa zvrhol na "punkový čurbes" pristúpil k tvrdším opatreniam.
Prezieravý a opatrný primátor

Podľa semafora ide o vysoko rizikové aktivity a pri tých je povinnosť testu či očkovania. Ide o hromadné podujatia bez pevného sedenia spojené so spevom, konzumáciou jedla či pitia v interiéri a exteriéri. Na túto skutočnosť primátor upozornil a nestretol sa s pochopením: "Zlý primátor je primátorom všetkých ľudí, nielen tých, ktorí sa chcú zabávať. Galanta má 15-tisíc obyvateľov a zhruba 60 percent už je zaočkovaných, ale tento rok nám za prvé štyri mesiace zomrelo dvesto ľudí, pričom v štandardnom roku ich tu zomiera 150 – 180. V galantskej nemocnici zomrelo v prvom polroku vyše tisíc ľudí. A ja teraz mám umožniť, aby sa šalelo? Mám sa na to nečinne pozerať? Som platený za to, aby som mesto rozvíjal, dbal na jeho majetok a zdravie obyvateľov,“ obhajuje sa primátor Paška.
Nízky záujem o lístky na koncert?

Podľa primátora bol problém v slabom predpredaji lístkov na koncert. Amfiteáter v Galante má kapacitu 1250 miest na sedenie a podľa aktuálneho semafora je maximálny počet osôb na hromadnom podujatí iba 1000. Na mieste realizačného tímu okolo Richarda Müllera vraj bola obava, že pri potrebnom dodržiavaní opatrení bude účasť minimálna. Podľa primátora sa predalo iba 200 lístkov.
Príliš aktívny primátor

Manažér Richarda Müllera Juraj Kuchárek vidí problém so zrušením koncert inak.

„Dostali sme informácie, že už pred nejakým časom začal vyžadovať tieto veci, že na akcie posielal policajtov. Predpredaj na náš koncert sa zastavil, ľudia vracali vstupenky. To sa nedá robiť tak, že si niekto svojvoľne vykladá opatrenia. Boli sme ochotní aj schopní odkontrolovať, či majú návštevníci rúška a amfiteáter je väčší než momentálna povolená kapacita. Pokladám to za podpásovku kultúre.“

Tak či onak. Kiežby by sme mali na Slovensku viac podobne zásadových umelcov, ktorí by sa netlačili do priazne Covid byra a mysleli aj na to, že táto pokrivená doba raz určite skončí. Fanúšikovia nezabúdajú.

 

Právnik Géci: Dajte Slovákom verejné prehlásenie, že preberiete zodpovednosť za zdravotné komplikácie po očkovaní a potom vyzývajte
,,Človek ktorý nemá manželku a ani dieťa, poukazuje na úžasné a zodpovedné očkovanie. Nekreslite nám tu nádherné zajtrajšky, ale prineste aj názor druhej strany," hovorí Géci Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik