Ostrihoňová, Hanzelová, Vincze a Tódová sa chystajú do škôl oblbovať deti. Pôvodne pod záštitou ministerstva
13 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Čo na to rodičia, vedia o tom, súhlasia? Na stredných školách sa totiž od septembra chystá liberálna indoktrinácia študentov. A to všetko pôvodne pod záštitou ministerstva školstva.


Pred pár dňami ohlásili v Bratislave spustenie nového projektu. Jeho cieľom je prepojenie známych influencerov s ich mladším, ľahko manipulovateľným publikom. Súčasťou projektu s názvom SOWA Tour budú aj známe liberálky, feministky a moderátorky Veronika Cifrová Ostrihoňová a Zuzana Kovačič Hanzelová. V zostave nebude chýbať ani ďalšia manipulátorka z Denníka N Monika Tódová a vakcinofil z Markízy Viktor Vincze. Tieto "kapacity" budú na stredných školách diskutovať o podstatných pilieroch spoločnosti. Naozaj.

Organizátori z projektu Social Awards Slovakia, ktorí s agitačným projektom prišli, avizovali, že prizvaní influenceri sa v rámci akcie SOWA Tour budú stretávať so žiakmi a zhovárať o rozličných oblastiach.

Ako už vyplýva z vyššie uvedeného, táto aktivita je obzvlášť podlá, pretože sa kryje za zdanlivo ušľachtilé ciele a pod rúško vzdelávania. Čo je ešte horšie, ministerstvo školstva pod vedením Grohlinga z SaS sa k záštite tejto agitačnej akcie najprv priznalo a informácia bola aj medializovaná (viď obrázok nižšie). No po krátkom čase sa z internetu vytratila.

Zdroj: Facebook

Témy: sex, xenofóbia, homofóbia, rasizmus

„Základnými a nosnými témami budú Sexuálna výchova, Mediálna výchova, Finančná gramotnosť, Zdravie a Xenofóbia, homofóbia a rasizmus, ktoré sú v jednej kategórii. Od začiatku som nechcel, aby Social Awards Slovakia boli len anketou, kedy raz ročne odovzdáme sošky oceneným, ale aby mala väčší rozmer a edukačný smer. Práve SOWA tour nám pomôže posunúť celý projekt na vyššiu úroveň,” povedal Štefan Šperka z agentúry Fakt Media.

Už v septembri 2021 navštívia vplyvné osobnosti sociálnych sietí stredné školy. Každý mesiac by sa chceli zamerať na iný kraj a na školy podľa spoločného výberu.

„Vždy jeden týždeň, každý mesiac naplánujeme návštevy jednej až dvoch škôl denne, to znamená, že za týždeň prejdeme približne 10 škôl. Ak by mal projekt úspech a my by sme zvládli viacej prednášok, určite ho rozšírime. Rovnako tak máme v pláne každý mesiac pozrieť sa do iného kraja, záleží to samozrejme od pandemickej situácie, ktorá bude v tom ktorom kraji v tom čase panovať. Sme však veľmi radi, že nám záštitu nad projektom prevzal aj župan Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý našu iniciatívu ocenil a s radosťou sa za ňu postavil,” pokračuje Štefan Šperka o novom projekte.

Zaočkovaný Viktor Vincze: Je aj on súčasťou platenej kampane na vakcínu?
05 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Odborníčka na hoaxy Hanzelová aj gej tématika

Mnoho študentov vraj nevie rozoznať hoax od pravdivej správy a uverí akémukoľvek médiu či profilu, ktorý je podľa jeho uváženia relevantný. A presne tu nastupuje odborníčka Zuzana Kovačič Hanzelová. Bude prednášať kde sa začína a končí hoax, ako vieme zabrániť jeho šíreniu, prečo sa hoaxy šíria enormnou rýchlosťou či to, kde a ako čerpať relevantné informácie. A to myslia smrteľne vážne.

Ďalší odborník na teplú vodu, Fero Joke príde s odpoveďami na otázky, čo robiť ak som gej či lesba. Prednášať sa pri tejto téme bude aj o tom, čo je xenofóbia, homofóbia a rasizmus. Prečo sa netreba báť cudzincov, ako ich neodsudzovať. Študenti dokonca budú mať možnosť, pri ktorej sa môžu anonymne zdôveriť so svojim problémom. A možno so sebou prinesú aj rodovo neutrálne chemické WC. Ako motiváciu pre riaditeľov škôl a žiači si ho budú môcť vyskúšať.

Mysliteľka Kovačič Hanzelová: Bojím sa, aby nás neprevalcovali agresia a extrémizmus menšiny
Redaktorka denníka SME Zuzana Kovačič Hanzelová si v statuse na Instagrame vyliala rozčarované srdce. Zamyslela sa nad (ne)slobodou v našej krajine a zapochybovala či "nás demokracia vlastne nepožiera zvnútra". Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Hnusné konšpirácie, kritické myslenie a overené zdroje Ostrihoňovej

Tvár akcie Veronika Cifrová Ostrihoňová pri otázke, čo by chcela mladšiu generáciu naučiť ona sama, čo si myslí, že jej chýba, zdôraznila, že sa neplánuje hrať na pani profesorku. "Netrúfala by som si hovoriť, čo mladým ľuďom chýba. Žijú inak ako sme žili my. Ťažšie majú určite to, že útočia na nich informácie z každej strany a je ich toľko a v takom tempe, že je niekedy náročné rozoznať, ktorá informácia má hodnotu, ktorú informáciu by som mal počúvať, minimálne vedieť, ktorá pochádza z overeného zdroja. To sa práve v ére internetu stráca,“ uviedla.

„Nepôjde o moju prvú skúsenosť s mladými ľuďmi a môžem povedať, že často medzi nimi vnímam jednostranný pohľad, že niekde si niečo prečítajú a berú to ako jedinú možnosť. Nerozmotávajú klbko, občas im chýba snaha pozrieť sa na informácie kriticky. A potom je tu aj druhá skupina, ktorá zase vidí úplne za všetkým nejakú konšpiráciu a tiež je ťažké vysvetliť im, že niektorým veciam treba aj veriť. Spochybňovať, ale len do určitej miery,“ naznačila ešte moderátorka.

Liberálka a feministka Cifrová Ostrihoňová stiahla sledovanosť Jednotky na samé dno
Manželka Mateja "Sajfu" Cifru - Veronika Cifrová Ostrihoňová nepriniesla RTVS očakávaný úspech. Skôr naopak. Z diskusnej relácie Silná zostava urobila propagandu a so sledovanosťou sa prepadla na dno. Informuje mediaboom.sk. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Liberálna indoktrinácia na školách

Okrem už spomenutých by sa na projekte mal zúčastniť napríklad aj manžel Cifrovej Ostrihoňovej Matej Cifra, ďalej slniečkarka (tak samú seba nazvala) Kristína Tormová, Viktor Vincze alebo Simona Salátová.

Zaujímavý a veľavravný je zoznam partnerov mediálnej agentúry ktorá s akciou prišla. Rovnako tak je zaujímavá aj samotná mediálna agentúra Fakt Media s.r.o. Vlastní ju Štefan Šperka. V minulosti pracoval ako bulvárny novinár, vedúci oddelenia šoubizu v denníku Nový čas, neskôr aj v denníku Plus Jeden Deň. A tento človek organizuje "vzdelávanie" našich detí. Či skôr liberálnu indoktrináciu.

Kajúcnik Makó má svoju vlastnú reklamnú agentúru. Imidž mu buduje Denník N na čele s Tódovou
Denník N na čele s Tódovou buduje kriminálnikovi Makóvi imidž na dobro obráteného bývalého zloducha, ktorý ľutuje svoje činy a teraz pomáha zlepšiť svet. Skrátka kajúcnik s vlastnou reklamnou agentúrou. To sme tu ešte fakt... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Peter Sulek