Aktuálny prieskum Vox Politico: Smer-SD na čele s Ficom už stabilne vedie
13 | 08 | 2021 I Gabriel Matta

Aktuálny prieskum verejnej mienky agentúry VOX Politico odhaľuje progres v strate podpory doposiaľ favorizovaného Hlas-SD, ktorý začína strácať podporu a z týždňa na týždeň klesá. Naopak Smer-SD opäť povstal a získava si čoraz viac priaznivcov.


Voľby by podľa prieskumu VOX Politico vyhrala strana Smer-SD s podporou 16,1 %. Hlas-SD sa umiestnil druhý so ziskom 15,3 %. Tretia je SaS (14,1 %), ktorá ťaží z nespokojnosti voličov vládnych strán. Nasleduje víťaz ostatných volieb hnutie OĽaNO, ktoré sa prepadá a momentálne má podporu 11%. Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko (8,7 %).

Nasledujú bývalí kotlrbovci v strane Republika (8,1 %) a hnutie Sme rodina, ktoré zaznamenalo stabilných (7,1 %).

Pod hranicou zvoliteľnosti sú podľa VOX Politico v súčasnosti KDH (4,5 %), maďarská Aliancia (3,5 %) a ĽSNS (3,2 %). Za ľudí (2,3 %), Spolu (2,1 %), Vlasť (1,4 %), SNS (1,3 %), KSS (1 %). Ostatné strany zaznamenali menej ako 1 percento.

Ak by sa voľby do parlamentu skončili výsledkom, ako ukázal tento prieskum, Smer-SD my získal 30 poslancov, Hlas-SD 29, SaS 26, OĽaNO 21, Progresívne Slovensko 16, Republika 15 a Sme rodina 13.



Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK