Proces s Kováčikom: Dömötör potvrdil, že peniaze pre Kováčika nikdy nevidel. Predtým klamal.
12 | 08 | 2021 I TASR/ Petra Demková

TASR informuje, že Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter P. „Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze," povedal na súde Dömötör. 


Nejak sa to začína zamotávať. Alebo skôr rozuzľovať? TASR informuje, že svedkovia v prípade Dušana Kováčika začínajú priznávať klamstvá. Csaba Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď naviedol Peter P.



Krivá výpoveď Csabu Dömötöra

TASR informuje, že Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter P. s tým, aby pomohol takáčovcovi Matejovi Z. dostať sa z väzby. Vyplýva to z Dömötörovej výpovede pred sudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, v rámci procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Dömötör si za krivú výpoveď odpykáva 32-mesačný podmienečný trest.

Pokračuje proces s Dušanom Kováčikom. Prišiel aj Robert Fico
Aj vo štvrtok pokračuje súdny proces s Dušanom Kováčikom. Po strede, kedy vypovedal Jaromír Čižnár, dnes prišlo prekvapenie. Kováčika prišiel na súd morálne podporiť Róbert Fico. Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Petra Demková


„Peter P. ma naviedol na to, aby som šiel vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s tým, aby Mateja Z. pustili z väzby. Povedal mi, čo mám asi povedať,“ zdôraznil Dömötör pred súdom. Krivo vypovedať mal o tom, že do reštaurácie Towers s Matejom Z. priviezli úplatok 100.000 eur Ľudovítovi Makóovi a Františkovi Böhmovi. „Trval na tom, aby som sa pozeral na to, že mám malé dieťa a aby ma nezavreli,“ dodal.
Nepravda spočívala v tom, že som videl aj peniaze

„Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze. To ostatné, čo som vypovedal, sa však skutočne stalo,“ dodal s tým, že do reštaurácie skutočne viezli peniaze, ktoré Matej Z. odovzdal.
Csaba Dömötör nepozná Dušana K

Televízia TA3 informovala, že u spomínaného Petra P., ktorý je v pátraní, zasahuje od štvrtkového rána NAKA. Má to súvisieť s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre štát. Dömötör zároveň uviedol, že obžalovaného Dušana K. nepozná a nemá vedomosť o žiadnom zo skutkov, ktoré mu kladie obžaloba za vinu. „Bol som obvinený a som stíhaný pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovci a v rámci trestného konania bola vec vylúčená na samostatné konanie,“ doplnil.
Obžaloba Kováčika

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

Minister Roman Mikulec nie je také neviniatko, ako sa tvári, šokuje Peter Pčolinský
Škandál okolo zbabranej policajnej akcie, pri ktorej mali byť zadržaní traja muži pre závažnú trestnú činnosť, rezonuje na Slovensku stále. Celé sa to opäť snažil nejako vysvetliť policajný prezident Peter Kovařík, lenže akosi mu to nevyšlo. Teda... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik