Minister Roman Mikulec nie je také neviniatko, ako sa tvári, šokuje Peter Pčolinský
12 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Škandál okolo zbabranej policajnej akcie, pri ktorej mali byť zadržaní traja muži pre závažnú trestnú činnosť, rezonuje na Slovensku stále. Celé sa to opäť snažil nejako vysvetliť policajný prezident Peter Kovařík, lenže akosi mu to nevyšlo. Teda aspoň nie u poslanca Petra Pčolinského.


Kovařík svojimi argumentami nepresvedčil ani poslanca parlamentu, predsedu poslaneckého klubu Sme rodina a podpredsedu branno-bezpečnostného výboru Petra Pčolinského. Mimochodom brata exriaditeľa SIS, ktorý sedí vo väzbe aj pre údajne zmanipulované výpovede mužov, ktorých malo práve špeciálne policajné komando zadržať. Peter Pčolinský včera zverejnil na sociálnej sieti list odvolanej vyšetrovateľky Diany Santusovej a portál plus.noviny.sk s ním spravil rozhovor, v ktorom si pred ústa rozhodne servítku nedával.
Kovařík vo svojich tvrdeniach o policajných zásahoch odporuje sám sebe

Policajný prezident Peter Kovařík včera usporiadal tlačovku, na ktorej sa snažil celú situáciu vysvetliť. Nepresvedčil ňou však mnohých, vrátane Petra Pčolinského, podľa ktorého jeho slová pôsobili veľmi nedôveryhodne, pretože odporoval sám sebe a navyše rozprával faktografické nezmysly. „Policajný prezident tvrdí, že inšpekcia nespadá pod Prezídium policajného zboru a on na ňu nemá dosah a zároveň hovorí, že nie je vopred informovaný o zásahoch, nikdy nie je vopred informovaný a o ničom nevie, tak isto ako pán Mikulec. Na druhej strane sa sťažuje, že vopred nevedel aký zásah ide inšpekcia vykonať, kontaktoval riaditeľa Úradu inšpekčnej služby a úkoloval ho. Odporuje sám sebe v tvrdeniach,“ konštatuje Pčolinský, podľa ktorého je tu snaha mariť vyšetrovanie.

Policajný prezident Kovařík sa vyhovára. Za zmarenú akciu môže sama Santusová!  
Kovařík povedal, že k danej situácii nemuselo dôjsť, ak by vyšetrovateľka ÚIS postupovala podľa interných predpisov. O vykonávaní zadržiavacích úkonov nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo podľa neho potrebné preveriť nasadenie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková


„Pozrite sa, ten tím je v podstate rozložený a podľa môjho názoru nefunkčný. Počúvame aj informácie o tom, že Úrad špeciálnej prokuratúry požiadal povereného šéfa inšpekcie o udelenie výnimky na to, aby NAKA mohla stíhať členov tohto tímu. Myslím si, že nejde o vojnu policajtov, ale o to, že ten jeden tím sa snaží zamiesť stopy vyšetrovania, ktoré k nemu vedú,“ šokuje Pčolinský, podľa ktorého je zrejmé, o ktorý tím ide.

„Hádžu sa polená pod nohy vyšetrovaciemu tímu na Inšpekcii a maria sa zásahy, odvoláva sa vyšetrovateľka, takže dotknuté osoby asi nechcú, aby sa pokračovalo vo vyšetrovaní a nechcú asi skončiť v cele predbežného zadržania a robia všetko preto, aby tomu zabránili,“ vysvetľuje podpredsedu brannobezpečnostného výboru podľa ktorého je zrejmé, že sú v tom zapletení aj vyšetrovatelia, ktorí sú v tom uznesení aj menovaní a Petrov s nimi podľa odposluchov, ktoré sú k dispozícii, aktívne komunikoval.

Peter Pčolinský: Ďalší dôkaz o nevine môjho brata! Za toto podávame trestné oznámenie
„Dnes boli doručené výsledky znaleckého skúmania a teda daktyloskopie, stôp DNA a pachových stôp z bankoviek, ktoré mu mal podľa tvrdení “kajúcnika” Mariána Kučerku odovzdať môj brat. Výsledok bol jednoznačný!“ informuje Peter... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Petra Demková

Vyšetrovateľke chceli, alebo nainštalovali nahrávacie zariadenie v jej kancelárii

Diana Santusová v liste tiež spomenula, že jej bola do kancelárie nainštalovaná kamera. „V minulosti boli nejakí policajní funkcionári na východe Slovenska odvolaní za to, že svojim podriadeným nainštalovali do kancelárii odpočúvacie zariadenia. Spomínam si na prípad jedného riaditeľa na Východnom Slovensku, ktorý musel odstúpiť práve z takéhoto podozrenia.

Dnes je pravdivá informácia, že vyšetrovateľke chceli, alebo nainštalovali nahrávacie zariadenie v jej kancelárii a to vraj preto, aby niekto neukradol spis. To je trápna a smiešna výhovorka. Myslím si, že je to nielen na disciplinárne, ale aj na trestné stíhanie,“ konštatuje ďalej Pčolinský, ktorý nevylučuje ani iniciovanie zvolania brannobezpečnostného výboru, na ktorom by mali vypočuť nielen Kovaříka, ale aj Santusovú.

Pčolinský: Vraj sa pripravuje trestné stíhanie všetkých, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní manipulácií s výpoveďami!
"Potvrdzuje sa to, čo som písal pred pár dňami, že postup policajného prezidenta bol zrejme nezákonný a zastavením zásahovky zmaril zadržanie obvinených, ktorí ušli. ...Šušká sa, že NAKA spolu s UŠP pripravuje trestné stíhanie všetkých, ktorí sa... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Zarážajúci je aj dôvod, prečo Peter Pčolinský verejne zdieľal list, ktorý mu Diana Santusová poslala.Bolo to kvôli tomu, aby sa nestalo to, čo sa stalo s informáciami, ktoré adresoval môj brat na ministerstvo vnútra. O týchto závažných informáciách, ktoré skončili v šuflíku a minister vnútra nekonal, hoci tvrdil, že konal okamžite. Dnes vieme, že konali až niekedy v polovici mája, hoci vieme, že tieto informácie dostávali od januára. Nerobili s tým nič.“ Zaujímavý je aj Pčolinského názor na ministra Romana Mikulca.

„Neviem, akú úlohu v tom zohráva a doteraz sa tváril, že o ničom nevie, o ničom nerozhoduje a na nič nemá kompetenciu a nikto ho o ničom neinformuje. Postupom času sa ukazuje, že aj dostáva informácie aj vykonáva aktívne nejaké kroky. Napokon sa sám priznal, že on volal policajnému prezidentovi, aby okamžite riešili zásah Inšpekcie. To je teda skôr otázka na iných, že akú úlohu v tom zohráva. Myslím si však, že nie je také neviniatko, ako sa tvári,“ vypúšťa ďalšiu bombu Pčolinský.

Pčolinský: Brata odmietajú zbaviť mlčanlivosti aby sa verejnosť nedozvedela, že tí „čestní“ sú kriminálnici
Zadržanie a posadenie do väzby riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského šokovalo nielen širokú verejnosť, ale aj jeho brata. Ako sa teraz ukazuje, niečo tu okolo jeho osoby nesedí. Naznačujú to slová jeho brata Petra, ktorý sa na to usiluje „jemne“... Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Výpoveď Petra Pčolinského by mohla objasniť trestnú činnosť aj iných osôb

Podozrenia o manipulovaní svedectiev sú dnes aj súdne podložené. Csaba Dömötör bol usvedčený z krivej výpovede, ku ktorej sa napokon i sám priznal. Je to na papieri aj potvrdené súdom. O tom nie je pochýb. Na manipulácie z výpoveďami upozorňoval Vladimír Pčolinský mesiace. „Upozorňoval na to nielen policajného prezidenta, ale aj ministerstvo vnútra a ďalších prijímateľov veci zo zákona. Namiesto toho, aby sa vo veci konalo, tak on skončil vo väzbe s cieľom, aby mu zavreli ústa.

Svedčí o tom aj fakt, že dodnes nebol zbavený mlčanlivosti, hoci sme o to opakovane žiadali. Nejde totiž o to, čo môže vypovedať k veciam, ktoré sú mu kladené za vinu, ale pokiaľ by bol zbavený mlčanlivosti, tak by zrejme vypovedal aj o veciach, ktoré mu nie sú kladené za vinu, ale mohli by objasniť trestnú činnosť aj iných osôb,“ dodáva nemenej šokujúco na záver Peter Pčolinský.

Peter Pčolinský: Prečítajte si, kto je dohadzovač svedkov ušitých na mieru!
Poslanec Pčolinský sa nevie ani ako člen koalície zmieriť s tým, ako sa vyšetrujú veľké kauzy, ktoré momentálne hýbu Slovenskom. Tými sa súčasná vláda mimoriadne pýši. Ako môže byť ďaleko od pravdy, keď už aj člen koalície hovorí o tom, že... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Petra Demková