Lipšicovo komando vydalo na Výboha zatykač. Bude nasledovať inkvizičný lynč lídra opozície Fica?
12 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Lipšicovo komando ide tvrdo po krku Miroslava Výboha. Vydali naňho medzinárodný aj európsky zatykač. Matovičov režim a jeho železná päsť na špeciálnej prokuratúre sa zrejme chystajú zneužitím trestného práva rozdrviť silnejúcu parlamentnú opozíciu.

Špecializovaný trestný súd vyhovel žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a vydal na obvineného Miroslava Výboha medzinárodný aj európsky zatykač. Informáciu priniesla TASR s odvolaním sa na portál tvnoviny.sk.
Výboh v Lipšicových pazúroch

Informácia o vydaní oboch zatykačov prichádza len niekoľko dní po tom, čo politik v kresle špeciálneho prokurátora a popredný politický inkvizítor Daniel Lipšic odmietol žiadosť obvineného Výboha, aby bol vypočutý cez telemost.

Advokát Weis: Zamestnávateľ nemá právo vyžadovať od zamestnanca potvrdenie o očkovaní
Slovensko sa pripája k viacerým štátom, kde je o segregáciu zaočkovaných a nezaočkovaných „postarané“. A to nielen v reštauráciách či na športových alebo kultúrnych podujatiach, ale pomaly i v zamestnaní. Príkladom je inzerát, ktorý si zverejnila... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Výboh prostredníctvom svojho advokáta jasne povedal, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Vyslovil však obavu z toho, že obvinenia proti jeho osobe sú založené na zmanipulovaných výpovediach zločincov, ktorí sú ochotní povedať, čokoľvek od nich policajti požadujú, len aby sa nemuseli zodpovedať za svoje ohavné činy.
Nechce dopadnúť ako Kováčik

Pribiehajúci súd s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom odhalil, že svedok Dömötor zo zločineckej skupiny takáčovcov si v prípravnom konaní vymýšľal. Aj preto bol odsúdený za krivú výpoveď. Ďalší dvaja členovia gangu, ktorí rovnako krivo svedčili, sú aj vďaka ministrovi vnútra Mikulcovi a policajnému prezidentovi Kovaříkovi na úteku.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Vo svetle priebehu pojednávania v Kováčikovej kauze je zrejmé, že Výbohove obavy sú opodstatnené. Situáciu navyše komplikuje fakt, že pri upozorňovaní na zneužívanie zmanipulovaných kajúcnikov zlyhávajú tak médiá, ako aj celý tretí sektor. Kde je teraz napríklad Zuzana Petková a jej slávna družina s názvom Zastavme korupciu?
Médiá v postavení Lipšicových spolupáchateľov

Správu o obvinení Výboha prijali s obrovským jasotom médiá, ktoré odborníci radia medzi konšpirátorov hlavného prúdu. Ide najmä o prisluhovačov Matovičovho režimu a politického prokurátora Lipšica z denníkov SME, N a Aktualít. Všetci svorne húdli, že od Výboha je už len krok k obvineniu predsedu Smeru a lídra opozície Roberta Fica.

Táto koalícia sa dopustila ohavného zločinu marenia spravodlivosti, tvrdí Taraba
Proces s bývalý špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pokračuje aj tento týždeň. Pred súd sa postavia ďalšie zaujímavé tváre. Včera vypovedal bývalý generálny prokurátor Jaroslav Čižnár. Dnes sa na pojednávaní objavil dokonca aj Robert Fico.... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Nielen z hľadiska právneho štátu, ale aj stavu demokracie na Slovensku je alarmujúce, že konšpiračné médiá hlavného prúdu oslavujú vidinu obvinenia šéfa parlamentnej opozície. V každej normálnej krajine by strážne psy demokracie bili na poplach. Na Slovensku mediálne slúžky tlieskajú pokusom Matovičovho režimu a jeho železnej päste v osobe Lipšica trestnoprávne perzekvovať opozíciu a najmä jej nespochybniteľného lídra.
Chránený druh Suchoba

Arogancia Lipšicovho postupu je zjavná už len z toho dôvodu, že jeho úrad nemal najmenšie problémy s tým, aby sa obvinený Michal Suchoba premenil na kajúcnika práve cez telemost. Ako obvinený zo závažnej trestnej činnosti sa mohol aj naďalej zdržiavať v Spojených arabských emirátoch. Nikto ani politický prokurátor Lipšic neinicioval vydanie medzinárodného zatykača na Suchobu.
Makó, Beňa, Slobodník

Pod taktovkou Lipšica a jeho zástupcu, ďalšieho politického prokurátora Petra Kysela sú na druhej strane poskytované neodôvodnené, až absurdné úľavy zločincom, čo sa dnes hrajú na kajúcnikov. Prominentnými postavami medzi nimi sú člen zločineckej skupiny takáčovcov, bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovít Makó.

Proces s Kováčikom: Dömötör potvrdil, že peniaze pre Kováčika nikdy nevidel. Predtým klamal.
TASR informuje, že Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter P. „Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze," povedal na súde Dömötör.... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková


Ďalším spievajúcim kajúcnikom, čo si podľa Lipšicových nôt vyspieval podmienku, je exnámestník riaditeľa SIS Boris Beňa. Tomuto zločincovi pôvodne hrozil doživotný trest. Keď však začal útočiť na Lipšicovho nepriateľa, bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana, okamžite bol prepustený z väzby. Na základe dohody o vine a treste dostal namiesto doživotia trojročný podmienečný trest s päťročným odkladom. Beňa bol ešte len nedávno klientom advokáta Lipšica, súčasného šéf špeciálnej prokuratúry.

Do tretice je potrebné uviesť, že neodôvodnené výhody požíva aj kajúcnik Bernard Slobodník. Ide o bývalého šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA. Aj on bol po obvinení Lipšicovým klientom. Dnes chodí spokojne po slobode aj napriek tomu, že zločineckej skupine takáčovcov pomáhal kryť ilegálny obchod s pohonnými hmotami. Slobodník bol na výplatnej páske už nebohých zločincov Františka Böhma, Martina Mikulca a takisto ich šéfa Ľubomíra Kudličku, ktorý si odpykáva trest za vraždu.
Spolupracuj a nepôjdeš do väzby!

Slobodník, Beňa a Makó si nielen užívajú slobodu, ale aj nakradnuté peniaze. Nedávno dokonca prokurátor stiahol návrh na vzatie do väzby bývalého funkcionára Finančnej správy SR Daniela Čecha. Odôvodnil to tým, že menovaný spolupracuje s vyšetrovateľmi. Tým špeciálna prokuratúra iba potvrdila, že si vynucuje výpovede a priznania pod hrozbou uvalenia väzby. To, či obvinený spolupracuje alebo nie s orgánmi vyšetrovania však nie je dôvodom na väzbu. Použitie tohto inštitútu môže byť odôvodnené iba preventívnymi, útekovými alebo kolúznymi dôvodmi.

Minister Roman Mikulec nie je také neviniatko, ako sa tvári, šokuje Peter Pčolinský
Škandál okolo zbabranej policajnej akcie, pri ktorej mali byť zadržaní traja muži pre závažnú trestnú činnosť, rezonuje na Slovensku stále. Celé sa to opäť snažil nejako vysvetliť policajný prezident Peter Kovařík, lenže akosi mu to nevyšlo. Teda... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik