Táto koalícia sa dopustila ohavného zločinu marenia spravodlivosti, tvrdí Taraba
12 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Proces s bývalý špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pokračuje aj tento týždeň. Pred súd sa postavia ďalšie zaujímavé tváre. Včera vypovedal bývalý generálny prokurátor Jaroslav Čižnár. Dnes sa na pojednávaní objavil dokonca aj Robert Fico. Kováčika od začiatku bráni a tvrdí, že nič zlé neurobil.


K dnešnému dňu sa v statuse vyjadril aj poslanec Tomáš Taraba, podľa ktorého sa na súde s Dušanom Kováčikom udialo hotové fiasko. A to prišlo po výpovedi kajúcnika Csabu Dömötöra, ktorý opísal, ako ho naviedli na krivú výpoveď. Okrem Dömötöra vypovedal i podnikateľ Ján Buocik. Dušan Kováčik je obžalovaný z účasti v zločineckej skupine, prijímania úplatku, pokračovací zločin zneužívania právomocí verejného činiteľa, ako aj ohrozenia utajenej a vyhradenej skutočnosti.
Policajný prezident by nemal ani sekundu zostať na svojom mieste

„Jeden z trojice hlavných svedkov sa dnes na súde de facto priznal, že obvinenie Kováčika si vymyslel. Povedal, že Kováčika nepozná, o jeho trestnej činnosti nič nevie, povedal vtedy to, čo mu nadiktovali. Ostatní dvaja ‘hodnoverní svedkovia’ sú vďaka policajnému prezidentovi na úteku,“ napísal Taraba. Poukázal tak na svedka Dömötöra a unikajúcich svedkov, takáčovca Mateja Zemana a podnikateľa Petra Petrova.



„Je to čierne na bielom, že táto koalícia sa dopustila ohavného zločinu marenia spravodlivosti. Po dnešnom dni by nemal ani sekundu zostať na svojom mieste policajný prezident, ktorý sa včera priznal k protiprávnemu zmareniu policajnej akcie a snažil sa to prekryť nejakými rozprávkami o uvoľnených skrutkách na aute,“ skonštatoval Tomáš Taraba.

A na samý záver statusu ešte napísal: „Remišová dnes určite nedá ku Kováčikovi status, pretože by musela napísať, čo za zločinný systém tu nastavili.“

Pokračuje súd s Dušanom Kováčikom. V prípade figuruje kajúcnik aj svedok na úteku
Pokračuje súd s Dušanom Kováčikom. Bývalý špeciálny prokurátor je súdený za údajný úplatok 50 tisíc eur. Svedkami v kauze sú kajúcnik Makó a člen zločineckej skupiny takáčovcov Zeman, ktorý je na úteku po pokyne ministra vnútra a policajného... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Petra Demková