Príde Boltov nástupca o medailu kvôli dopingu? Taliansky šprintér má čo vysvetľovať
11 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Profesionálny kulturista a odborník na výživu, ktorý spolupracoval so olympijským víťazom Lamontom Marcellom Jacobsom, je objektom rozsiahleho vyšetrovania. Má sa týkať najmä distribúcie anabolických steroidov v Taliansku, informuje Insider.


The Times of London uvádza, že milánska polícia vyšetruje poradcu Giacoma Spazziniho. Tvrdil, že zohral kľúčovú úlohu vo víťazstve talianskeho šprintéra v behu na 100 metrov.

Polícia preveruje obvinenia, že Spazzini získal predpis a pečiatku lekára. Vďaka nej tak nezákonne získaval dopingové produkty vrátane rastových hormónov a anabolických steroidov. Spazzini sa dopustil podvodu aj vďaka tomu, že nemal potrebnú kvalifikáciu na to, aby sa mohol identifikovať ako odborník na výživu.

Jacobs, často označovaný ako nasledovník Usaina Bolta, na správy vyšetrovaní Spazziniho reagoval, že s ním prestal spolupracovať štyri mesiace pred začiatkom olympiády. „Od momentu, kedy ho začala vyšetrovať polícia, sme s ním prerušili spoluprácu. Som čistý, nemám sa čoho obávať,“ uviedol pre tamojšie médiá.

Počet novo nakazených v Tokiu prvýkrát prekonal 3000 za deň. Premiér hovorí o novom lieku
Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v japonskom Tokiu prvýkrát prekročil 3000 za deň. S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala agentúra Kjódó. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos