M. Žilinka bol v stredu vypovedať na NAKA v prípade prípravy jeho vraždy
11 | 08 | 2021 I TASR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka bol v stredu vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre v prípade prípravy jeho vraždy. Potvrdil to pre TASR, upozornil na to portál tvnoviny.sk.

"Bol som po štvrtý raz vypočutý ako poškodený vo veci prípravy úkladnej vraždy. Vzhľadom na moje procesné postavenie však nepovažujem za vhodné, aby som sa k veci bližšie vyjadroval," povedal Žilinka.

Lipšicov gang úraduje. Mikulec a Kovařík majú konať protiprávne. Píše vyšetrovateľka ústavným činiteľom
Podľa poslanca Pčolinského bol jemu a ďalším ústavným činiteľom doručený list, ktorý opisuje šokujúce praktiky vedenia polície a ministerstva vnútra. Ešte pred tým hovoril o závažných informáciách kolujúcich v priestore. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Peter Šulek / Tibor Šipoš

Z prípravy vraždy Žilinku, terajšieho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zs.


Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian K.