Kajúcnik sa chváli, že výpovede zmanipuloval práve on: Odkedy nad ním Mikulec drží ochrannú ruku?
11 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Zdá sa, že minister vnútra Roman Mikulec je v tom namočený až po uši. Kajúcnik Peter Petrov alias Tiger zo skupiny takáčovcov je ďalší, ktorý sa priznal k zmanipulovanej výpovedi, aj keď na skrytý odposluch. Tigrovi sa podarilo ujsť pred Úradom inšpekčnej služby (ÚIS), keď Mikulec zmaril zásah.



Mikulec vypustil Tigra

Profesionálny kajúcnik Petrov sa chváli, že všetky výpovede zmanipuloval a zariadil on, píše Pluska. Ten ušiel pred zásahom pod vedením vedúcej ÚIS Diany Santusovej, ktorej bolo nariadené zásah pozastaviť a riadne preveriť. Príkaz ministra vnútra podal Santusovej policajný prezident Peter Kovařík. Zásah bol tak pozastavený približne hodinu, čo je dostačujúci čas na útek. Pred týmto príkazom inšpekcia stihla zadržať jedného kajúcnika, ktorý sa k podaniu zmanipulovanej výpovedi taktiež priznal.

Tiger vypovedal, ako sa to "niekomu" hodilo a zámerne manipuloval ostatných kajúcnikov. Súd však schválil odposluchy, vďaka čomu sa podarilo získať zásadnú nahrávku na ktorej Tiger tvrdí: „Tomi, čo sa my dvaja dohodneme, to budem vypovedať, aby ti to sedelo.“ "Tomiho" pritom myslel vyšetrovateľa Národnej krriminálnej agentúry (NAKA). Ten potvrdil pravosť tohto materiálu.

Ďalší kajúcnik sa dohodol s prokurátorom
Jeden z trojice takáčovcov, ktorý je v kolúznej väzbe, začal pravdepodobne spievať. Krajský prokurátor s ním uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú predložil súdu na schválenie. Ďalší dvaja takáčovci sú stále na úteku. Poďakovať sa môžu policajnému... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Kajúcnikova temná minulosť

Prokurátor obžaloval Tigra za obzvlášť závažný podvod už v roku 2013. Spis však nikto neotvoril už osem rokov. Tiger pred časom pod falošným menom Michal Starina nakupoval kamióny, avšak nie riadne. Vždy totiž zaplatil iba prvú splátku a kamióny predával ďalej.

Aj poslanec NR SR Jozef Rajtár v roku 2019 obvinil exšéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka z prepojenia na Tigra. Rajtár poukázal na auto, ktoré zverejnila Slobodníkova dcéra na sociálnych sieťach. To totiž patrilo práve Petrovovi alias Tigrovi. Známy "podnikateľ" od takáčovcov mal nedoplatok na dianiach vo výške až neuveriteľných štyroch miliónov eur. Vtedy na to upozornila strana SaS, k čomu dodala aj výpisy z obchodného registra.

Zločinecká skupina Sereďania už čelí obvineniam
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal v piatok (6. 8.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na členov zločineckej skupiny Sereďania, ktorí majú na svedomí aj vraždu podnikateľa zo Šale Alojza Bôrika z roku... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR