Ďalší kajúcnik sa dohodol s prokurátorom
03 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Jeden z trojice takáčovcov, ktorý je v kolúznej väzbe, začal pravdepodobne spievať. Krajský prokurátor s ním uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú predložil súdu na schválenie. Ďalší dvaja takáčovci sú stále na úteku. Poďakovať sa môžu policajnému prezidentovi, ktorý pozdržal ich zaistenie.   


O prípade informuje denník Pravda. Takáčovec Dömötör je od 23. júla v kolúznej a útekovej väzbe na základe rozhodnutia Okresného súdu Bratislava III, proti ktorému sa odvolal. „Prokurátor krajskej prokuratúry v Bratislave podal na OS Bratislava III návrh na schválenie dohody o vine a treste na obvineného Csabu Dömötöra pre zločin krivej výpovede a krivej prísahy,“ informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Izraelský zlatý medailista má smolu. Nie je totiž Žid!
Artjom Olegovič Dolgopjať sa presťahoval z Ukrajiny ako 12-ročný do Izraela. Pre Izrael sa stal hrdinom, ktorý vybojoval pre národ zlatú medailu. Nie je však plnohodnotným občanom tohto pomerne mladého štátu. Nepovažujú ho totiž za Žida. Exminister... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Kajúcnik z kauzy Božie mlyny krivo svedčil

Takáčovec Csaba Dömötör je svedkom v známej kauze Božie mlyny, v rámci ktorej zadržali a obvinili aj bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika či Ľudovíta Makóa.  Obvinený sa však priznal, že krivo svedčil. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ho viní z krivej výpovede a z marenia spravodlivosti. Prípad sa týka podozrení z ovplyvňovania svedeckých výpovedí v kontroverzných policajných kauzách NAKA.
Procesy postavené na kriminálne závadových osobách

Dömötör vybavoval veci hrubým násilím ako člen čierneho výjazdu gangu. Robil šoféra Matejovi Zemanovi, známemu takáčovcovi a svedkovi v jednej osobe, po ktorom inšpekcia stále pátra. Podnikateľ Peter Petrov, prezývaný Tiger, je ďalší hľadaný a obvinený zo skupiny takáčovcov. Opozícia viní policajného prezidenta Petra Kovaříka, že umožnil ich útek pozastavením zaisťovacieho zásahu.
Kauza Santusová vyriešená stále nie je

Špecializovaný tím, ktorý vedie vyšetrovanie v tejto veci, je zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov NAKA.  Vedúca špecializovaného tímu ÚIS  Diana Santusová je stále postavená mi výkon služby. Rozhodol o tom dočasne poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz. Činnosť tímu pozastavená nie je.

Prieskum: Vláde Matovičovej bábky Eduarda Hegera dôveruje len 17 percent občanov
02 | 08 | 2021 | TASR