Motákov, ktoré som dostával od Kočnera z väzby, bolo veľa, vypovedá Tóth
10 | 08 | 2021 I

Bývalý námestník kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth priznal, že dostával cez advokáta Andreja Šabíka motáky od podnikateľa Mariana K. Tóth v utorok vypovedal pred Okresným súdom (OS) Bratislava I, ktorý prejednáva kauzu motákov, v ktorej je obžalovaný Marian K.


Prvý moták dostal z väzby od podnikateľa v roku 2018. Išlo o papierik s inštrukciami, aby išiel za jeho bývalou manželkou. "Mal som si vyžiadať jeho telefón. Dostal som šesťmiestny kód. Mal som vyberať telefónne čísla na osoby, ktoré som mal kontaktovať,“ povedal Tóth.

Motákov bolo podľa jeho slov veľmi veľa, Tóth ich odovzdal orgánom činným v trestnom konaní. "Niekoľko razy ma Marian K. cez motáky požiadal, aby som sa stretol s advokátom Marekom Parom,“ uviedol Tóth. Para mal údajne zabezpečiť, aby prostredníctvom európskych justičných orgánov prerušili konanie voči Marianovi K. na Špecializovanom trestnom súde v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

Peter Pčolinský: Pre OĽaNO platí prezumpcia neviny iba u ich vlastných "našich"
Dvojaký meter u OĽaNO je fakt. Členovia i vedenie hnutia to dokazujú verejnosti prakticky od volieb. Naši vlastní "naši" sú naši, iní "naši" sú mafiáni. Prinajlepšom "kajúcnici". Tvrdí to aj poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský: "Pri mojom... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ivan Brožík


Motáky začal Tóth okrem tých, ktoré zničil, odovzdávať potom, ako sa objavili informácie o možnom zapojení Mariana K. a Aleny Zs. v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Tóth vypovedal, že Mariana K. spoznal ako novinár denníka Sme v roku 1995, keď sa venoval témam zavlečeniu Michala Kováča mladšieho do cudziny a prvej kauze podvodu na Technopol. Neskoršie sa zblížili počas sporu o vlastnícke práva TV Markíza. "Vzťah sa spočiatku vyvíjal po priateľskej línii," skonštatoval exsiskár.

Stretnutia sa mali zintenzívniť od roku 2016. Marian K. vtedy uvažoval o založení politickej strany a chcel si pripraviť mediálnu platformu a získať si dôveru na verejnosti. Tóth podrobne vypovedal o sporoch o vlastnícke práva TV Markíza a tom, ako Marian K. chcel v budúcnosti profitovať na delení práv a existencii zmeniek, za ktoré bol odsúdený.

Marian K. odmietol uzavrieť dohodu o vine a treste
Podnikateľ Marian K. a jeho obhajcovia odmietli uzavrieť pred Okresným súdom (OS) Bratislava I s prokurátorom Krajskej prokuratúry v Trenčíne dohodu o vine a treste v kauze motákov. Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale