"Hanbite sa!" kričali odporcovia covid pasov pred štúdiami BBC v Londýne
10 | 08 | 2021 I Diana Zaťková
Centrum televízie BBC v západnom Londýne sa  stalo terčom nespokojnej skupinu demonštrantov, ktorí sú proti vládnym plánom boja s Covid-19. Protestujúci označili spravodajskú televíziu za médium, ktoré koná v záujme vlády a nie britského ľudu, informuje portál RT.




Dramatickú konfrontáciu pri vchode do štúdií BBC natočili svedkovia na mieste činu.  Asi tucet dôstojníkov mestskej polície sa snažili zabrániť demonštrantom vniknúť do budovy.
Ľudská reťaz

Členovia protestujúcej skupiny sa spojili v ľudskej reťazi pred políciu. Dav, ktorý sa rýchlo rozrástol, začal skandovať „Hanbite sa!“ K skandovaniu sa pridala hŕstka detí stojacich za davom.


Chaotickú patovú situáciu zaznamenala aj skupina Resistance GB, ktorá je občianskou novinárskou skupinou. Tá vysielala pondelkový protest v priamom prenose. "K zatknutiu osôb nedošlo, ale policajti sú prítomní a situáciu budú naďalej monitorovať," uviedol policajný hovorca.


Švédska liberálna líderka vyzvala na odstránenie Maďarska z EÚ
Vedúca predstaviteľka švédskej liberálnej strany Nyamko Sabuniová vyzvala Európsku úniu, aby voči Maďarsku a Poľsku zaujala kvôli otázkam LGBT „tvrdé stanovisko“. „Aj keď to bude znamenať, že autoritárske štáty z Únie odídu“, informuje o Sabuniovej... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Diana Zaťková




BBC uviedla, že nekomentuje bezpečnostné otázky. Priamy prenos zo scény ukazoval, ako ľudia vo vnútri ústredia  umiestňujú k zamknutým dverám  stoly, čo demonštranti brali ako pokus o zabarikádovanie vchodov.
Neveria vláde

Demonštranti neveria vládnemu postupu voči pandémii Covid-19. Konkrétne k zavedeniu očkovacích pasov a očkovaniu detí. Podľa nich je vedenie krajiny v spojení s farmaceutickými spoločnosťami a médiami, aby oklamali britskú verejnosť o tejto chorobe a očkovacích látkach.

BBC bola očividne označená ako verejnoprávna televízia, ktorá podľa názoru protestujúcich koná v záujme vlády a nie britského ľudu.

Americký dramatik varuje pred nástupom novej postcovidovej "západnej" totality
CJ Hopkins je uznávaný a mimoriadne sledovaný americký dramatik , prozaik a politický satirik. Napriek tomu, že väčšinou politiku a jej protagonistov paroduje, tentoraz vážne varuje. Keďže každodenný život naberá zdanie normálnosti, satirik bije na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ivan Brožík