KDH scenzurovalo svojho expredsedu, Hlina avizuje možný odchod z KDH
09 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

"Aj teraz stretávam niektorých členov KDH, ktorí doteraz nevedia, či som odišiel, alebo neodišiel z KDH a už vôbec nepoznajú okolnosti môjho odchodu." Píše aktuálne Alojz Hlina na sociálnej sieti. Keďže, ako tvrdí, KDH jeho vysvetľovací list z jari členom hnutia odmietlo rozoslať, dostáva sa teraz v lete, k viacerým vysvetleniam inou cestou. Oboslal členov hnutia verejne.


"Považujem za korektné ich o niektorých skutočnostiach, ktoré boli dôvodom môjho odchodu z KDH, aspoň takto informovať." Obhajuje svoj krok na sociálnej sieti Alojz Hlina.

Reprofoto FB (@Alojz Hlina)

Inak sa nedalo, tvrdí bývalý predseda KDH

"Iná, vnútrostranícka možnosť mi nebola umožnená.
V apríli tohto roku som napísal členom Predsedníctva KDH list prosbou, či by ho neposlali delegátom snemu.
Dostal som odpoveď, že ho nepošlú." Píše človek, ktorý dostal KDH z popola takmer do parlamentu. Poukazuje tak, okrem iného, na nielen hodnotovú krízu v KDH.

 

Kolotočár Matovič, reaguje na lotériu Hlina!
15. augusta dostane do televízie svoju show ex-premiér Matovič. Verejno-právna RTVS má zabezpečovať priame prenosy z lotérie. 21 000 000€ pôjde iba na výhry pre zaočkovaných. Účastníci, ktorých vyžrebujú budú musieť pozerať televíziu a byť na... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Hlina vysvetľuje

"Aj teraz stretávam niektorých členov KDH, ktorí doteraz nevedia, či som odišiel, alebo neodišiel z KDH a už vôbec nevedia okolnosti môjho odchodu. Považujem za korektné ich o niektorých skutočnostiach, ktoré boli dôvodom môjho odchodu z KDH, aspoň takto informovať. Iná, vnútrostranícka možnosť mi nebola umožnená. V apríli tohto roku som napísal členom Predsedníctva KDH list prosbou, či by ho neposlali delegátom snemu. Dostal som odpoveď, že ho nepošlú."
Nemilosrdnosť "šíriteľov lásky a porozumenia"

"Poviem si, môžem sa tomu ľudsky čudovať, ale zostáva mi to iba rešpektovať;". To už je citát z blogu Alojza Hlinu k vyššie uvedenej téme na webe postoj.sk. "Venoval som štyri roky života intenzívnej práci v KDH, presne tak, ako som to sľúbil. Niečo vyšlo, niečo nevyšlo, úprimne však poviem, že po tom všetkom, čo sa urobilo, som nečakal takú nemilosrdnosť od niektorých ľudí. Nesvedčí to nám, špeciálne nám, ktorí si hovoríme, že sme súčasťou kresťanského spoločenstva." Dodáva bývalý predseda KDH.
Pohŕdanie úspešnosťou

Alojz Hlina bol z pohľadu preferencií úspešný líder KDH. Avšak - ako píše, "z KDH som nechcel odísť, ale mám svoju dôstojnosť. Nemôžete zostať v spoločenstve, kde sa ku Vám takým spôsobom dávajú najavo, ako vami pohŕdajú (stále rozmýšľam, prečo vlastne)."
Kúpeme sa v mori pokrytectva

"Nikdy som nebol farizej ani pokrytec, niekedy som bol možno viac priamy a úprimný, ale v tom obrovskom mori pokrytectva, v ktorom sa tu na Slovensku kúpeme, mi to prišlo dôležité, napriek tomu, že to bolo a je nebezpečné. Pokrytec pokrytca spozná na kilometer, chránia sa navzájom, vedia, že ich spoločným nepriateľom je pravda a úprimný človek, ktorý ju hovorí. Takí ich dokážu odhaliť a pomenovať, preto sa vždy vedia spojiť a urobiť všetko preto, aby ten úprimný hlas utopili." Píše Alojz Hlina.
Báli sa ho?

"Uplynulo viac ako 6 mesiacov, ale priznám sa, doposiaľ ľudsky a ani politicky nechápem, prečo bolo nutné zo strany manželov Majerský-Lexmann vyvinúť takú enormnú snahu, aby som sa podpredsedom hnutia nestal. Nerozumiem tomu ľudsky. To možno ale preto, že asi naozaj nie som autentický kresťan, plný krásnych vyjadrení, ale opačných činov. Ten autentický slovenský politický kresťan, ktorý zlo neodpláca dobrom, ale naopak, dobro odpláca zlom. Mal by som sa to už konečne naučiť, problém ale je, že toto sa nechcem naučiť. Podľa mňa to tak nie je správne." Triafa klinec po hlavičke Alojz Hlina.

Hlina: Pápeža budú vítať farizejskí pokryteckí politici s čiernymi fondami a vynulovanou minulosťou
Alojz Hlina zaťal do živého. Zareagoval na oficiálnu informáciu, že František, vlastným menom Jorge Mario Bergoglio, 266. pápež katolíckej cirkvi, rímsky biskup a panovník štátu Vatikán zvolený v konkláve dňa 13. marca 2013, príde v septembri na... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Mea culpa, mea maxima culpa

"Áno, je aj moja vina, že neparlamentná strana zostala neparlamentnou stranou.
Áno, aj mojou vinou KDH získalo prvýkrát vo VÚC voľbách post župana a najviac poslancov po Smere.
Áno, aj mojou vinou KDH bolo druhou najsilnejšou stranou v komunálnych voľbách a získali sme najviac starostov.
Áno, aj mojou vinou KDH obhájilo dva poslanecké mandáty v eurovoľbách, a to z pozície neparlamentnej strany." Rekapituluje trpko bývalý predseda KDH.

"Za všetky tieto moje viny sa ospravedlňujem, ale ani tieto chyby neboli tak veľké, aby sa snem v auguste 2020 stal skôr snemom o tom, koho nezvoliť, ako koho zvoliť." Dodáva autor blogu na portáli postoj.sk
Sloboda nadovšetko

"Moja sloboda bola vždy veľká a vždy som si ju úzkostlivo chránil. Slobodu toho, že robím to, čo si myslím, že je správne. Slobodu toho, že ma nikto nemôže vydierať za to, že niekedy som od niekoho niečo zobral bokom, či urobil niečo, čo sa nemá. Slobodu toho, že po úpenlivom hľadaní mojich hriechov sa našlo iba to, že som nevedel povedať desatoro. A aj to bolo trochu inak." Píše ďalej vo svojom vyznaní členom KDH Alojz Hlina, jeho niekdajší predseda.
Smutný epilóg

List členom hnutia KDH končí jeho bývalý predseda týmito slovami:

Sľúbil som vernosť manželke, nie strane.

Ženil som sa s ňou, nie so stranou a ak ma strana nechce, či nie som jej hodný, pochopím to. Možno mi to treba povedať a potom treba povedať, že nastal čas aj sa rozísť. Nebudem si vybavovať žiadnu nulitu, vždy budem bývalým predsedom KDH.

Vždy budem konzervatívec a kresťanský demokrat.

Počkám jeden mesiac na návrh od predsedu KDH M. Majerského, akým spôsobom chce so mnou spolupracovať. Na základe toho sa rozhodnem, ako budem ďalej pokračovať."

(Medzititulky red. HD. Redakčne krátené, plné znenie listu Alojza Hlinu členom KDH na webe postoj.sk.)

Hlina: "Tak ako to vlastne je? Bojujeme proti mafii, alebo za ňu?"
Bývalý líder KDH Alojz Hlina, ktorý sa dnes prezentuje ako podnikateľ v gastronómii, občiansky aktivista a politik na sociálnej sieti upozornil na DPH v gastrosektore. Kritizuje súčasnú vládu a varuje, že ak táto vláda túto daň nezníži, tak sa... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková