Právnička Laššáková: Majiteľmi pravdy sa stávajú iba tí, ktorí sú na tej „správnej strane“
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci, aj keď v minimálnych počtoch, sa konečne preberajú a vychádzajú do ulíc protestovať. Žiaľ, je ich málo. Preto politici ľudí úspešne ignorujú. Dúfajú, že nespokojných to prestane baviť a nadávať budú už len doma. Napriek tomu si Judita Laššáková myslí, že štátny úradník ohľadom protestov nič nepochopil.


Politici a štátni úradníci adresujú protestujúcim občanom množstvo urážok. Nadávajú tým, ktorým majú slúžiť. A uznávaná právnička Judita Laššáková v statuse píše, že už z toho všetkého začína byť veľmi unavená.
Politici si mysleli, že ak občania mlčia, ich kroky vlastne schvaľujú

Laššáková priznáva, že začína byť unavená z toho obrovského množstva arogancie, elitárstva, pohŕdania tými, ktorí majú iný názor, ale aj „z redukcie hľadania pravdy na jedinú možnú a jedinú prípustnú pravdu“. Majiteľmi pravdy sa podľa nej stávajú tí, ktorí sú na tej „správnej strane“. „Pre niektorých sú ľudia opačného názoru iba ‘dezoláti’. Ak počuje z daní platený služobník názor alebo prianie občana, má zraziť podpätky a poslúchať toho, komu je zaviazaný slúžiť, a to na slovo.

Namiesto toho si však dovoľuje rozoštvávať ľudí a stavať suseda proti susedovi,“ konštatuje skúsená právnička- Dodáva, že každý menovaný alebo aj zvolený verejný činiteľ, ak nevie, ako má konať v súlade so zákonom, môže kedykoľvek odstúpiť. Vzdať sa funkcie.

Judita Laššáková: Politici majú ľudí spájať, nie zámerne rozoštvávať a stavať proti sebe
Protesty Slovákov pred parlamentom a prezidentským palácom kritizoval poslanec Juraj Šeliga. Pred vstupom do politiky sám organizoval protivládne protesty. Keď má teplé miestečko v parlamente, je odrazu proti. Asi preto, lebo hnev ľudí je namierený... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Lenže namiesto toho sa stretávame s neuveriteľným fenoménom. Dámy a páni naďalej, ako mnoho rokov predtým, štekajú na občanov. Tým sa to prestáva páčiť a právom. Doteraz ľudia neprejavovali nespokojnosť. Politici si mysleli, že ak občania mlčia, ich kroky vlastne schvaľujú. Chyba v myslení, príznačná pre ľudí žijúcich v bublinách,“ píše ďalej Laššáková.

Podľa nej sa dnes stretávame s porušovaním zákonov na každom kroku. „Dehonestácie sa na hlavy občanov sypú zo všetkých strán. Hlavne na tých, ktorí si po dlhom čase dovolili vysloviť svoj názor nahlas. Občania dlho mlčali a tak vytvorili síce neopodstatnený, no zjavne prevládajúci dojem, že súhlasia s nedôstojným správaním sa a konaním politikov,“ vysvetľuje právnička.

Judita Laššáková: Tribúni revolúcie, koho ste v novembri 1989 žiadali o povolenie na zhromaždenie?
Právnička Judita Laššáková upozorňuje na rastúce úsilie vlády obmedzovať slobodu zhromažďovania občanov. V statuse na Facebooku sa trefne pýta Jána Budaja, koho žiadal o povolenie na zhromaždenie v roku 1989. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ak vy budete chorí, oni (rozumej štátni úradníci) sa budú musieť uskromniť

Politici, ktorí sú zvyknutí na vydávanie svojich (ne)rozumov za dogmy a jediné pravdy, ktorými sa má spoločnosť riadiť, zrazu žnú búrku, keďže zasiali vietor, konštatuje Laššáková. „Konšpiráciou by bolo myslieť si, že tieto hlúposti púšťajú úradníci a funkcionári preto, aby naozaj ľudia nepodľahli ochoreniu COVID-19. Ak by totiž bol štát nútený platiť zdravotné náklady chorých, na platy pre týchto ľudomilov vo vedúcich funkciách by nezvýšilo,“ konštatuje stroho Laššáková.



„Takže, vážení občania, dávajte si pozor na zdravie, dajte sa zaočkovať, neopovažujte sa plniť nemocnice, inak by oni prišli o svoje výhody. Veď v demokracii 21. storočia platí solidarita. Ak vy budete chorí, oni sa budú musieť uskromniť. Alebo inak: Ako vy budete poslúchať, tak sa my budeme (dobre) mať,“ píše na záver právnička Judita Laššáková a dodáva: „Lenže toto je určite konšpirácia a tieto šľachetné dámy a ušľachtilí muži pre nás dýchajú a do zodratia pracujú! Iba žeby nie…“

Iná forma segregácie, pošliapavania ľudskej dôstojnosti a občianskych slobôd tu doslova prekvitá, tvrdí Laššáková
Delenie ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných sa rozmáha v celej Európe ako mor. Podľa právničky Judity Laššákovej sa takéto niečo podobá tomu, čo robili nacisti, ktorí tiež delili ľudí na čistú rasu a tých druhých, v ich prípade Židov. Kam teda... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik