Soročinová od Harabina podáva trestné oznámenie na úradníčku Vargovú za status o tupelách
06 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Jej príspevok spôsobil obrovskú vlnu nevôle a kritiky. Riaditeľka odboru tvorby strategických zámerov na ministerstve zdravotníctva Zuzana Vargová napísala príspevok, v ktorom označuje nezaočkovaných za tupelá. Na to reaguje aj minuloročná kandidátka strany Vlasť Monika Sofiya Soročinová. Vargovej posiela tvrdý odkaz.



Nejaká Zuza...

Soročinová kritikou nešetrila: "Podporovateľka fašizmu z radov ministerstva zdravotníctva" - tak znel titulok jej príspevku na Facebooku. "Dokážem úplne ľudsky pochopiť, že nie každému z nás bolo ‘zhora dáno’ rovnako. Preto sa neznížim k takým primitivizmom ako tuto dotyčná ‘úradníčka a štátna zamestnankyňa rezortu zdravotníctva’, nejaká Zuza Vargová… Táto pani vyznávačka fašizmu, propagandistka extrémistických LGBTIQ+ pride-ov a hrdá ‘Slušnoslovenka’ určite stála na konci radu, keď pán Boh rozdával rozum. Alebo možno práve pochodovala niekde mávajúc dúhovou vlajkou," domnieva sa Harabinova kandidátka.



Podľa nej nemá nikto právo rozdeľovať ľudí a navádzať ich k nenávistným prejavom voči istej skupine ľudí. "Kde táto nabrala pocit, že ona je práve tá vyvolená, ktorá bude segregovať ľudí podľa toho, či sa dali alebo nedali zaočkovať!? Kde táto berie odvahu navádzať ľudí na fašistické praktiky!? Ako si táto vôbec dovoľuje prirovnávať Slovenky a Slovákov ku stádu kráv a podľa vzoru Naďa prirovnávať k dezolátkam a dezolátom!? Táto si ešte stále neuvedomila, že žijeme v demokracii a v práve slobodne sa o očkovaní či neočkovaní rozhodnúť," uviedla Soročinová.
Trestné oznámenie

Soročinová podala trestné oznámenie naozaj nezvyčajnou cestou cez status na Facebooku. "Týmto oznamujem OČTK podozrenie zo spáchania trestného činu zo strany tejto osoby podľa § 421 a nasl. v zmysle zákona 300/2005 Z. z. - Trestný zákon," uzavrela.

Vargová o Matovičovi: Bolo neprijateľné, že si zo mňa opäť urobil nástroj osobnej politickej pomsty
Igor Matovič opäť prekročil svoje právomoci a mieša sa do niečoho, čo mu neprislúcha. Reč je o Zuzane Vargovej a jej „nešťastnom“ vyjadrení na adresu nezaočkovaných, po ktorom šéf OĽaNO žiada od ministra zdravotníctva jej hlavu. Ona však veci vidí... Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik