Protest v Bratislave má prvú „obeť“. Kotlebov brat Marek skončil v nemocnici aj na polícii! V akcii bol aj antikonfliktný tím (VIDEÁ)
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnešné protesty v Bratislave sa nezaobišli bez problémov. Tie na Hodžovom námestí vyriešili rýchlym zásahom kukláči a neskôr aj antikonfliktný policajný tím, ostatné na iných miestach riešili policajti. Zadržaných bolo niekoľko osôb. Medzi nimi bol zadržaný aj brat šéfa ĽSNS Marek Kotleba, ktorý je zároveň poslancom parlamentu. Ten po zásahu kukláča skončil na ošetrení v nemocnici.


Kotlebovci v súvislosti s protestom vyzývali na blokádu niektorých ciest v hlavnom meste a si pozývali na pomoc kamionistov a traktoristov. Ako informuje samotný poslanec na svojom profile, po Bratislave išli síce pomalou, no plynulou jazdou. Tá sa ale nepáčila policajtom, ktorí voči nim zakročili. Viac prezradili kotlebovci vo videu, kde opísali nielen zákrok, ale aj to, čo sa tam stalo.
Pomalá, ale „plynulá“ jazda vraj vadila iniciatívnemu policajtovi

Pokojná protestná jazda proti povinnému očkovaniu a skratové jednanie polície podľa Kotlebovcov spôsobili, že cesta bola prakticky ihneď upchatá a nastal dopravný kolaps. Kotlebovci si vzali pod palec petržalskú Panónsku cestu, kde šli demonštratívne pomalou plynulou jazdou. Po zákroku polície skončil Marek Kotleba na polícii. „Momentálne som stále na polícii v Petržalke. Predviedli má na podanie vysvetlenia. Ale zatiaľ ani neviem k čomu.



Priebežné Vás budem informovať. Priatelia nie je to prvý krát a určite nie ani posledný, ale nás to nezastaví a bojujeme za lepšiu budúcnosť pre všetkých,“ napísal Marek Kotleba na sociálnu sieť a ešte k tomu pridal: „My sa nenecháme zlomiť a nebudeme mudrovať z kancelárií. Nebudeme mudrovať z kaviarní alebo Bruselu, postavíme sa za všetkých ľudí, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť.“

Škandál: Odborárski „bossovia“ vraj neodporučili zamestnancom účasť na proteste! (VIDEÁ)
Proti protestu sú nečakane aj odborári! Asi tri stovky protestujúcich sa doobeda dozvedelo, že Konfederácia odborových zväzov (KOZ) s týmto protestom či „štrajkom“ nesúhlasí a zamestnancom neumožní sa na ňom zúčastniť. To však z nečakaných ... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Išli sme pokojne pomalou jazdou, nič zlé sme nerobili ani sa nič zlé nestalo, neporušili sme žiadne zákony a pozrite sa, čo sa stalo. Zastavili celú dopravu, lustrujú a obmedzujú nás tu,“ hovorí Marek Kotleba v priloženom videu. Vyjadril sa aj jeho brat Marián Kotleba. „Celé to začalo tým, že nejaký iniciatívny policajt zastavil z nejakého neznámeho dôvodu jedno z áut, zablokoval dopravu a celé to tu skolabovalo. Budem sa pýtať, na základe čoho tento policajt tu urobil takýto chaos,“ doplnil šéf ĽSNS.



Ako sa neskôr ukázalo, Marek Kotleba skončil po zásahu polície v nemocnici. „Príslušník nejakej zásahovej jednotky napadol úplne bezdôvodne môjho brata. Kukláč ho vytiahol z auta a zaútočil na neho. Teraz ho vezú do nemocnice a my ideme za ním zistiť, ako sa veci majú a čo je s ním, pretože ma k nemu ani nepustili. To je dôsledok úplne zbytočného a nezvládnutého policajného manévru,“ skonštatoval Marián Kotleba na margo zásahu policajtov voči jeho bratovi.



Problémy sa ale nevyhli ani protestujúcim na Hodžovom námestí, kde musel zasahovať antikonfliktný tím polície. „Nejakí mladí výrastkovia tam prišli provokovať, ale práve ten antikonfliktný tím ich vyriešil. Inak je tu dosť nuda a počet ľudí sa tu popri tom daždi pohybuje okolo 250 až 300 ľudí,“ prezradila nám Monika K., ktorá je tiež účastníčkou protestu pred Prezidentským palácom.

Na proteste zatiaľ vyhrávajú ťažkoodenci. Blokáda ulíc sa preto (zatiaľ) nekoná (VIDEÁ)
Plánovaný apolitický protest na Hodžovom námestí v Bratislave sa predsa len rozbieha! A to nielen čo do počtu ľudí, ale aj ich aktivitami. Hoci je námestie doslova obkolesené ťažkoodencami, protestujúci sa predsa len pokúsili zablokovať premávku.... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik