Podľa ministra Mikulca sa proti opatreniam neprotestuje nikde inde na svete, iba na Slovensku  
05 | 08 | 2021 I Petra Demková

Minister Mikulec asi nemá televíziu ani internet. Na Facebook napísal príspevok v ktorom sa sťažuje, že nikde inde na svete žiadni politici nepodporujú protesty proti „zákazom, príkazom a opatreniam“.  Napísal, že „iba politici typu Fico, Blaha, Kotleba a Pellegrini podporujú proti systémové nálady s vidinou percentuálnych bodov v ďalších voľbách."



Kto robí, robí aj chyby

Hneď úvode svojho príspevku pripúšťa minister vnútra akési malé chybičky. „Kto naozaj robí, robí aj chyby, my politici nie sme žiadnou výnimkou. Tiež sme len ľudia, ktorých trápia bežné problémy. Napriek občasným výmenám názorov, ktoré sú v demokratickej spoločnosti prirodzené, je súčasná koalícia zostavená z ľudí, ktorí majú úprimnú chuť pracovať pre blaho národa a nespájajú nás biznisové dohody,“ napísal hneď v úvode svojho príspevku na Facebooku Roman Mikulec.

Následne sa pustil do vysvetľovania, na čom pracujú: „Naša snaha vrátiť Slovensko na cestu spravodlivosti je odzrkadlená na práci orgánov činných v trestnom konaní, ktoré majú uplynulé mesiace viac práce, ako kedykoľvek predtým. Dnes sa už vyšetrovatelia nemusia pýtať, či je vôľa niečo vyšetrovať.“

Fico varuje Matoviča, Lipšica aj Mikulca: Dôjde k politickému aj k právnemu prešetreniu vašej práce (VIDEO)
Včerajšie podmienečné odsúdenie „korunného“ svedka v kauze manipulácií výpovedí Csabu Dömötöra a najmä obvinenie oligarchu Smeru-SD Miroslava Výboha opäť závažne rozvírilo slovenské politické vody. Prirodzene, zareagoval na ne aj šéf Smeru-SD... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Opozícia vykrikuje o praktikách 50. rokov

Jediným problémom aktivít súčasnej vlády podľa Mikulca, ktorý dal zmariť zásah voči falošným svedkom je, že on nastoľuje spravodlivosť. Snažil sa vysvetliť, čo opozícii vadí. „A to sa predchádzajúcim vysokopostaveným politikom nepáči. A preto v snahe urobiť čokoľvek, aby to zastavili, vykrikujú o zneužívaní moci, likvidovaní opozície a praktikách 50. rokov. Áno, týchto praktík sa nám konečne darí zbavovať a bolí to všetkých, ktorí tento systém dlhé roky budovali a živili,“ vysvetľuje minister vnútra.

Keby nezaznelo nič o extrémizme, príspevok by sa nepočítal. „O tom, že sa smeráci na čele s Ficom a Blahom už dlhší čas tajne bratajú s extrémistami vieme. Čo je horšie, slovenskú politiku nechutne znásilňujú a svojimi vyjadreniami a činmi prerážajú každé pomyselné dno, ktoré sa im deň predtým podarilo dosiahnuť,“ upozornil Mikulec.
Proti opatreniam sa protestuje len na Slovensku

Podľa ministra vnútra, proti opatreniam sa neprotestuje nikde inde na svete. Podľa neho, iba slovenskí politici podporujú protisystémové nálady. „V spoločnosti vytvárajú cielene proti systémové napätie, ktoré je masívne posilnené globálnou korona krízou, ktorá postihuje takmer celý svet. Je pochopiteľné, že opatrenia, zákazy a príkazy ľudí obťažujú a zasahujú im do bežného života. Ale iba slovenskí politici typu Fico, Blaha, Kotleba a Pellegrini podporujú proti systémové nálady s vidinou percentuálnych bodov v ďalších voľbách,“ napísal Mikulec.
Na záver si vyhradil Mikulec priestor pre Pellegriniho

„Je nechutné vidieť tú absenciu ľudskosti, keď ide o snahu získania politickej moci a následnú cestu za beztrestnosťou. Kapitolou samou o sebe je Pellegrini, bývalá Ficova podrž taška. Ten, ktorý pre strach zo straty čo i len bodu v prieskume, nezaujal vo veci otvorenej spolupráce smeru s extrémistami žiadne stanovisko. Pellegrini nebol nikdy veľký politický hráč, vždy bol a bude Ficov chabý tieň bez názoru. A ukazuje to aj dnes, keď sa správa ako tichý spoločník smeru,“ uzavrel svoj príspevok minister vnútra Roman Mikulec.

Výboh: Obvinenie mojej osoby zapadá do kontextu informácií z posledných dní o manipuláciách výpovedí kajúcnikov
"Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené," odkazuje podnikateľ. Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | TASR