Fico varuje Matoviča, Lipšica aj Mikulca: Dôjde k politickému aj k právnemu prešetreniu vašej práce (VIDEO)
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Včerajšie podmienečné odsúdenie „korunného“ svedka v kauze manipulácií výpovedí Csabu Dömötöra a najmä obvinenie oligarchu Smeru-SD Miroslava Výboha opäť závažne rozvírilo slovenské politické vody. Prirodzene, zareagoval na ne aj šéf Smeru-SD Robert Fico.


Na Roberta Fica, ale aj Petra Pellegriniho, ukazujú niektorí koaliční politici v súvislosti s obvinením Miroslava Výboha. Aj preto sa rozhodol šéf Smeru-SD nahrať krátke video, v ktorom „upozorňuje“ Matoviča, Lipšica aj Mikulca na to, že dôjde k politickému aj právnemu prešetreniu ich práce.
Cieľ je jednoduchý, kriminalizovať opozíciu, lebo nič iné nevedia

„Nikdy som sa nikomu nevyhrážal zatváraním, ale pre Slovensko ako suverénny štát bude životne dôležité, aby sa preskúmalo, do akej miery Matovič a jeho dvaja sluhovia Lipšic a Mikulec zneužívali právomoci verejných činiteľov v duchu 50-tych rokov na likvidáciu opozície,“ skonštatoval v krátkom statuse Fico a vo videu dodáva, že „odsúdenie jedného zo známych udavačov a profesionálnych svedkov len potvrdzuje obludnú manipuláciu s trestnými konaniami, na ktoré už dlhodobo upozorňuje SIS“. Samozrejme, ten cieľ je podľa Fica jednoduchý, a to kriminalizovať opozíciu, pretože to je jediné čo súčasná vládna koalícia vie a môže robiť. „Matovič si na túto špinavú robotu vybral perfektných sluhov. Je to bezcharakterný a právoplatne odsúdený Lipšic, ako špeciálny prokurátor, alebo minister vnútra Mikulec, ktorý je podozrivý z korupcie,“ hovorí vo vide šéf Smeru-SD.



„Chcem povedať, že v prípade Matoviča, Lipšica a Mikulca bude musieť dôjsť k politickému aj k právnemu prešetreniu ich práce a predovšetkým do akej miery zneužívali právomoci verejných činiteľov,“ konštatuje Robert Fico, podľa ktorého je celkom pochopiteľné, že táto obludnosť v manipulácii s trestnými konaniami má také rozmery, že musia títo ľudia na to reagovať. „Preto budeme svedkami ďalšieho zatýkania, ďalších nezmyselných obviňovaní. Ale hodiny idú a je to iba otázkou času, pretože tak ako ráno vychádza slnko, tak na Slovensko príde nová vláda, ktorá bude musieť urobiť s týmito zločincami poriadok,“ dodáva na samý záver videa Robert Fico.

Z Kočnerových zašifrovaných správ sú pomery zjavné: "Posledný, koho Výboh oj**e, bude Fico"
V šifrovacej aplikácii Threema, ktorú používal dnes odsúdený podnikateľ Marián Kočner, bol niekoľkokrát spomenutý aj oligarcha Miroslav Výboh. Z konverzácií Kočnera s ďalšími vyplýva, že Výboh veľký kamarát s Ficom nebol. „Mirík všetkých oj**al a... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Tibor Sipos