Na proteste zatiaľ vyhrávajú ťažkoodenci. Blokáda ulíc sa preto (zatiaľ) nekoná (VIDEÁ)
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Plánovaný apolitický protest na Hodžovom námestí v Bratislave sa predsa len rozbieha! A to nielen čo do počtu ľudí, ale aj ich aktivitami. Hoci je námestie doslova obkolesené ťažkoodencami, protestujúci sa predsa len pokúsili zablokovať premávku. Ťažkoodenci- nespokojný národ 1:0...


Okolo obeda bolo pred Prezidentským palácom stovky ľudí, ktorí okrem píšťaliek a trúbok používali najmä svoje hlasivky. Našli sa však aj takí, ktorí sa opäť vrhli do „víru“ ulice a snažili sa zablokovať dopravu. Ťažkoodenci, ale i samotní organizátori, však boli proti, a tak sa situácia po chvíli upokojila.
Organizátori protestu majú situáciu pod kontrolou, nahráva im aj slabá účasť

Na ulicu ľudia vtrhli po tom ako cez námestie šiel konvoj áut, medzi ktorými bolo ako „brzda“ auto od kotlebovcov. Tí mali protest asi o 150 m ďalej. V momente ako vošli protestujúci na ulicu zasiahli nielen ťažkoodenci, ktorí ich vytlačili naspäť, ale aj samotní organizátori. Tí ľudí vyzývali aby sa vrátili  policajtov zbytočne neprovokovali.



„Násilím podporujeme iba násilie. Nemôžeme sa brániť násilím!“ Vyzývala rozvášnený dav  jedna z organizátoriek. Protestujúci síce mohutne kričali „Gestapo! Gestapo!“, no po pár minútach sa začínajúca sa vyostrená situácia predsa len upokojila.



„Postupne ľudia prichádzajú. Prišlo veľa áut a čo máme informácie, tak popoludní sa sem chystá dosť veľa ľudí. Koľko ale príde to je otázne. Počula som, že prísť by malo aj asi 150 motorkárov, ba dokonca aj z Maďarska, lenže celú skupinu niekde zablokovali policajti, a tak je otázne ako, kedy a či vôbec sem dorazia,“ prezradila nám priama účastníčka protestu Monika.

Zásah ťažkoodencov na proteste predsa len prišiel. „Gestapo!“, „Fúj!“ či „Hanba!“ volali ľudia (VIDEÁ)
Štvrtkový protest na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom mal predsa len konfrontačnú dohru. Súboje ťažkoodencov so zopár „spurnými“ jedincami sa odohrali pred podjazdom, ktorý medzitým uvoľnili od pri podjazde zablokovaného... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik