Česká štúdia potvrdila, že už 4 mesiace po očkovaní nemáte takmer žiadne protilátky! Donútia nás chodiť na očkovanie ako na klavír?
05 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Už mnoho štúdií potvrdilo, že protilátky nadobudnuté očkovaním nevydržia na veky. Česká spoločnosť Podané ruce však zistila, že u seniorov sú po štyroch mesiacoch od očkovania protilátky takmer na nule!


Imunita podľa portálu startitup.sk klesá najmä u najviac ohrozených skupín obyvateľstva. Sú to teda ľudia so zníženou imunitou, obézni ľudia, ľudia po transplantácii orgánov alebo dôchodcovia.
Koľko kôl očkovania vôbec ešte chcú?

Česká spoločnosť preto upozorňuje, že ďalšia vakcinácia tejto skupiny obyvateľstva bude už v blízkej dobe nevyhnutná.

Právnik Weis upozorňuje: Tretia dávka sa bude „testovať“ na ľuďoch od augusta
„Najkrajšia časť tlačovej správy je priznanie klinickej štúdie a to, že tretia dávka sa bude ako inak – na ľuďoch testovať od augusta tohto roka,“ upozornil na použité slovíčko advokát. „Vtip o tom, že sa potkany prestali báť, lebo sa už testuje... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Petra Demková


„Používame dva rôzne typy testov tak, aby sa maximálne podarilo zachytiť protilátkovú odpoveď, jednak po prekonanej infekcii a po vakcinácii. Predpokladá sa, že týmto prístupom sa získajú poznatky, ktoré budú komplexne hodnotiť stav imunity k pôvodcovi ochorenia COVID-19 a budú akceptovateľné v širokej populácii,” uviedol Petr Husa, prednosta kliniky infekčných chorôb FN Brno.

Z analýzy vypláva, že čím dlhší čas od plného očkovania uplynul, tým slabšie boli hodnoty protilátok. Rozdiely namerali aj pri jednotlivých vakcínach. Najslabšie výsledky zaznamenali pri vakcíne AstraZeneca.

Rozdiel bol aj pri senioroch, ktorí už predtým prekonali koronavírus. U tých zaznamenali vyššie hodnoty protilátok. Mali by sa teda všetci už zaočkovaní, a najmä ohrozené skupiny, pripraviť na ďalšie kolo očkovania? A po ďalších štyroch mesiacoch znovu? A dokedy vlastne?

Tretia, štvrtá, piata...Macron pripúšťa očkovanie dôchodcov a zraniteľných treťou dávkou vakcíny
"Tretia dávka (vakcíny) bude pravdepodobne potrebná, nie hneď pre každého, ale v každom prípade pre tých najzraniteľnejších a najstarších," povedal Macron vo videu zverejnenom na svojom konte na sociálnej sieti Instagram. Dodal, že Francúzsko... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale