Americký senátor označil vládu USA za pokryteckú: "Ak chcete Covid pasy, prečo hneď nežiadať aj voličský preukaz?"
05 | 08 | 2021 I Diana Zaťková
Americký senátor Kevin Cramer navrhol zákon, ktorý požaduje od amerických štátov, aby popri dôkaze o očkovaní vyžadoval hneď aj identifikáciu voliča. Tú demokrati označujú za rasistickú. Senátor tvrdí, že chce poukázať na pokrytectvo, informuje portál RT.




"Ak štáty, ktoré berú federálne peniaze na voľby, cítia potrebu prinútiť obyvateľov overiť si súkromnú informáciu, ako je stav ich očkovania, potom by nemali mať problém požadovať od ľudí, aby dokázali, kým sú, keď idú voliť, “ povedal  Cramer.

Dodal , že jeho navrhovaná legislatíva „by zaistila, aby tieto štáty boli v súlade so svojimi požiadavkami na identifikáciu, a posvietila by si na tých, ktorí sa pokrytecky stavajú proti zákonom o občianskych preukazoch, ale podporujú vakcinačné pasy“.
Demokrati vs. republikáni

Cramerov návrh zákona nebol v Senáte zatiaľ formálne predstavený. Povedal, že ho plánuje predložiť ako samostatný zákon, ako aj ako doplnok k pripravovanému návrhu zákona o výdavkoch vo výške 3,5 bilióna dolárov - kde jeho prijatie nie je možné, pretože demokrati ho plánujú schváliť bez hlasov republikánov alebo dokonca bez debaty.

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb vymazalo polovicu hlásených úmrtí po očkovaní proti COVIDu
Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zaznamenalo viac ako 12 000 úmrtí po očkovaní proti COVIDu k 21. júlu, ale len o deň neskôr sa toto číslo zrazu magicky znížilo na polovicu. Bezpečnostná správa k nežiadúcim účinkom očkovania sa... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


V utorok New York City oznámilo , že na vstup do reštaurácií, telocviční a zábavných podnikov bude potrebovať preukaz „Key to NYC“. Big Apple vedené demokratmi je prvým americkým mestom, ktoré tak urobilo, a v médiách sa špekuluje o tom, že by tak mohli postupovať aj ďalšie jurisdikcie v celej krajine.
USA sa polarizuje

Žiadny americký štát zatiaľ nezaviedol očkovací pas v európskom štýle a dvadsať štátov, vrátane Cramerovej Severnej Dakoty, ich úplne zakázalo. Problém sa v USA polarizuje a politizuje. Demokrati v drvivej väčšine podporujú očkovanie a nosenie rúšok a republikáni sú zásadne proti .

Zdá sa, že jednou výnimkou je Kim Janeyová, demokratická starostka mesta Boston v štáte Massachusetts. Povedala, že požiadavka, aby ľudia ukázali svoje papiere, vytvára nepohodlné paralely s érou otroctva, Janeyová tvrdí, že vakcinačné pasy „neprimerane ovplyvnia komunity BIPOC (čiernych, pôvodných alebo farebných).

To sa dalo čakať: Pfizer a Moderna nekompromisne zdražujú vakcíny, údajne nie naposledy
Farmaceutické firmy Pfizer/BioNtech a Moderna zdražujú vakcíny proti COVID-19, informuje server týždenníka Focus s odvolaním sa na vyjadrenie francúzskej vlády. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Aj keď bola kritizovaná kolegami demokratmi v mestskej rade, Janeyová vytrvala a tvrdila, že tieto mandáty by ohrozili „spravodlivé verejné zdravie a obnovu ekonomiky“.
Jedno je rasistické a druhé nie?

Republikáni ako Cramer poukazujú na to, že demokrati požadujú očkovacie papiere a zároveň označujú voličské preukazy za rasistické. Bidenova administratíva v skutočnosti v júni žalovala štát Georgia a tvrdila, že návrh zákona o bezúhonnosti volieb, ktorý bol schválený v marci, bol rasovo motivovaný. Hlavne kvôli tomu, že okrem iného vyžadoval ID voliča pre legitimitu hlasovacích lístkov.

Mutácia delta: Kvôli trom nakazeným testujú vo Wu-chane všetkých 12 miliónov obyvateľov
Čínske mesto Wu-chan otestuje na koronavírus všetkých 12 miliónov obyvateľov. Objavili sa tam totiž prvé prípady lokálneho prenosu mutácie delta. Wu-chan od polovice mája do tohto týždňa nezaznamenal žiadne nové prípady nákazy, informuje... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Prieskumy ukazujú, že voličské preukazy sú medzi väčšinou Američanov veľmi obľúbené .  Medzitým  posledné prieskumy verejnej mienky o očkovacích pasoch ukázali slabú podporu. Hlavne pokiaľ išlo o leteckú dopravu alebo akcie s veľkým počtom ľudí.

Ale aj silnú opozíciu v prípade prístupu na pracovisko, do hotelov alebo stolovania v interiéri. Tento prieskum sa však uskutočnil v apríli, teda mesiace predtým, ako Bidenova administratíva opätovne uložila požiadavky na nosenie rúšok, pričom poukazovala na rozšírenie variantu Delta Covid-19 dokonca medzi očkovanými Američanmi.

Virologička Zelená: Podľa počtu prípadov sa epidémia skončila. Protilátky chránia ako očkovanie
Virologička Hana Zelená tvrdí, že vzhľadom na počty prípadov sa epidémia skončila. Protilátky získané po prekonaní ochorenia Covid-19 podľa nej chránia rovnako dobre ako očkovanie. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Peter Sulek