Francúzske hasičské a nemocničné odbory vyhlásili štrajky proti protiústavnému očkovaniu
04 | 08 | 2021 I Diana Zaťková
Dva francúzske odbory vyzvali na štrajk proti povinnému očkovaniu hasičov, zdravotníckych pracovníkov a opatrovateliek. Opatrenie podľa nich porušuje základné práva, informuje portál RT.




Jeden z popredných francúzskych hasičských odborov FA/SPP-PATS, ktorý sa môže pochváliť 7 000 členmi, uviedol, že od pondelka začne štrajk, pokiaľ nedôjde k zmene súčasného zákona o povinnom očkovaní niektorých zamestnancov.
Povinné očkovanie porušuje ústavu

"Povinné očkovanie hasičov pod hrozbou trestu porušuje ústavu," uviedli odborári vo svojom vyhlásení. "Náš zväz nie je proti očkovaniu," povedal hovorca organizácie Andre Goretti pre  BFM TV. "Ale podmienky, za ktorých sa to ukladá na profesionálnej úrovni, s hrozbou finančných a iných sankcií - s tým nesúhlasíme."

Zväz nemocníc a opatrovateľov SUD Sante Sociaux tiež vyzval na štrajk a protesty proti opatreniu, ktoré označil za „nový útok na pracovné právo“.

Obrovské protesty vo Francúzsku aj Taliansku. V uliciach a na námestiach boli desaťtisíce ľudí (VIDEÁ)
Proti vakcínam, vakcinácii a všetkému čo s tým súvisí, teda aj proti Green pasom, sa v Európe začína búriť čím ďalej tým viac ľudí. Už to nie sú len Briti, ale aj Taliani, Francúzi, Izraelčania, Maďari a s nimi už i Slováci. Tých je síce v uliciach... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Hrozia sankcie

Podľa legislatívy, ktorú parlament schválil koncom minulého mesiaca, majú hasiči, zdravotnícki pracovníci, opatrovateľky a niektorí vojaci do 15. septembra absolvovať očkovanie alebo im hrozia sankcie. Kontroverzné ustanovenie, obsahujúce mandát očkovania, bude vo štvrtok skúmať ústavná rada krajiny.

Vláda tlačí obyvateľstvo na väčšie očkovanie v dôsledku šírenia nákazlivejšieho variantu vírusu Delta.

Od 9. augusta budú mať ľudia zakázaný prístup do reštaurácií, kaviarní a diaľkovej dopravy, pokiaľ nebudú mať zdravotný preukaz. Covid pass je už potrebný pre múzeá, kiná a ďalšie kultúrne zariadenia s kapacitou viac ako 50 osôb.

Nová izraelská štúdia dokázala, že ivermektín lieči covid a to za menej ako dolár na deň
Izraelskí vedci prišli s tvrdením, že ochorenie COVID-19 by sa dalo liečiť za menej ako 1 dolár na deň ivermektínom. Ich nová štúdia totiž dokázala, že toto overené liečivo znižuje trvanie a infekčnosť ochorenia. Liek však neprináša zisky, preto ho... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Diana Zaťková

Protesty po celej krajine

Tieto obmedzenia spolu s očkovacím mandátom vyvolali protesty v celej krajine. V sobotu sa demonštrácií po celom Francúzsku zúčastnilo viac ako 200 000 ľudí.

Po protestoch urobili úrady niekoľko ústupkov, ako napríklad zníženie pokút pre firmy, ktoré nekontrolujú zdravotný preukaz.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová