Pifflová Španková: Ďalším pacientkam zamietol štát liečbu rakoviny! No máme lotériu
02 | 08 | 2021 I Petra Demková

„Len uplynulý týždeň sa mi ozvali tri onkologické pacientky, ktorým neschválili liečbu. Jednej z nich, Deniske 41 r., ani na piatykrát. Kedy sa bude vláda SR seriózne venovať aj riešeniam pandémie onkologických ochorení?“ napísala sklamane riaditeľka pacientskej organizácie NIE RAKOVINE.  


„Zdieľam bez emócií, sú to fakty. Tentokrát z onkológie,“ začala príspevok na sociálnej sieti bojovníčka za onko-pacientov Jana Pifflová Španková.

„Len uplynulý týždeň sa mi ozvali tri onkologické pacientky, ktorým neschválili liečbu. Jednej z nich Deniske, 41 r., ani na piatykrát. Piatykrát ju hodili cez palubu, poslali odpoveď - tebe liek nezaplatíme,“ informuje riaditeľka organizácie NIE RAKOVINE.

Zomrela onkopacientka Henrieta. Ministerstvo jej odmietlo liečbu. Hlavne, že máme na lotériu
Ďalšie slovenské dieťa ostalo bez matky. Dôvod? Slovensko výrazne zaostáva v modernej liečbe rakoviny. Henrieta si celé mesiace hradila drahé lieky sama a s pomocou priateľov. Ministerstvo jej totiž inovatívnu liečbu zamietlo. Teraz zomrela.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Petra Demková


Riaditeľka pokračuje. „Ďalšej, Erike neschválili Ciklib - v EÚ schválený a bežne používaný liek na metastatickú rakovinu prsníka. I tento a mnohé ďalšie v Európe bežné, nám minister zdravotníctva - tento i predošlý, verejne sľúbili zdostupniť,“ informuje Pifflová Španková.

„Máme mnohé ďalšie osudy. Liečby všetkým indikovali odborníci s dvomi atestáciami na základe bežných európskych schválených postupov. A toto už hádam stačilo. Preto sa pýtam spolu s ďalšími pacientskymi onkologickými organizáciami a pacientmi: Kedy sa seriózne bude vláda Slovenskej republiky venovať aj riešeniam pandémie onkologických ochorení?“ pýta sa nahnevane  bývalá moderátorka, ktorá zasvätila život pomoci onkologickým pacientom.

„Všetky podklady a fakty sme im už poskytli. Dočkali sme sa zatiaľ lotérie,“ uzavrela Jana Pifflová Španková svoj príspevok.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/08/01/medzinarodny-skandal-unikla-zmluva-medzi-pfizerom-vakcina-je-tunelovanie-statnych-rozpoctov/