Erik Kaliňák: Lipšic už ide vabank!
02 | 08 | 2021 I Petra Demková

„Aby špeciálny prokurátor komentoval a diskutoval živé kauzy v politicky tendenčnom médiu, len aby si mediálne kryl chrbát, je vrchol. Už netají svoju úlohu na špeciálnej prokuratúre. Je jednoduchá a jasná. Robiť politiku, vyrábať senzačné titulky a zachraňovať stroskotaný image OĽaNO," napísal mladý politik. 


Podľa Erika Kaliňáka sa vyšetrovanie politizuje. „Lipšic už ide vabank!“ upozornil.

„Aby špeciálny prokurátor komentoval a diskutoval živé kauzy v politicky tendenčnom médiu, len aby si mediálne kryl chrbát, je vrchol. Už netají svoju úlohu na špeciálnej prokuratúre. Je jednoduchá a jasná. Robiť politiku, vyrábať senzačné titulky a dnes už zachraňovať stroskotaný image programu OĽaNO o očiste polície a prokuratúry,“ začal priamo a zostra mladý nádejný politik Smeru.

Do Lipšica sa pustili už aj advokáti. Svojimi vyjadreniami môže ovplyvňovať prebiehajúce vyšetrovania
Po kritike generálneho prokurátora Žilinku, verejnú výzvu špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi zasiela aj Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) a advokát Martin Ribár. Mediálne vyjadrenia špeciálneho prokurátora Lipšica sú podľa nich... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


„To, že takto očista nevyzerá, už vieme, ale už rok to vyzerá na riadnu politizáciu Policajného zboru a krokov špeciálnej prokuratúry,“ zhodnotil Kaliňák.

Podľa Kaliňáka sa Lipšic zakrýva mediálnou podporou svojich spriaznených. „No keď mu po politických prstoch klepne generálny prokurátor, začne robiť to, čo robil vždy. Prikrýva sa mediálnou podporou spriaznených médií a hrá to na hrdinu, ktorý to vraj robí zo srdca. Alebo žeby preto, že došli právne argumenty a jeho stolička začína byť veľmi horúca pre bezprecedentné zlyhania, ba až zneužitia svojej funkcie, aby sa veci hýbali tým správnym smerom?!“ naznačuje skutočnú motiváciu špeciálneho prokurátora mladý politik.

„Len si spomeňme, keď bol za Mikulcom, lebo mu Zurian - bývalý šéf NAKA - ‘nefungoval’,” pripomína Kaliňák.

Lipšic podľa mladej tváre Smeru porušuje zákony priamo pred očami ľudí. „Pred spolitizovaním špeciálnej prokuratúry pod jeho vedením sme varovali už pri jeho zvolení, no Lipšic sa prekonal. V priamom prenose porušuje zákony, pravidlá, ako aj právne zvyklosti. Návrh na jeho disciplinárne stíhanie je absolútne na mieste a je mi jedno koľko profilových rozhovorov s Monikou Tódovou spraví na svoju obhajobu,“ ukončil Erik Kaliňák svoj príspevok.

Prečo vymazal Lipšic po 10 minútach komentár istej pani Zuzany? Povedala pravdu?
Zuzana Kalmanová adresovala Danielovi Lipšicovi komentár pod jeho príspevkom na Facebooku. Išlo o príspevok, v ktorom Lipšic odpovedal generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Tam sám o sebe hovoril ako o etalóne morálky a nezastaviteľnom... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Petra Demková