Pozastavili mu akreditáciu na Olympiádu! Na Merčiaka majú v tokijskom hoteli ťažké srdce
01 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Hlas jedného z najznámejšieho komentátora športu u nás sme pri sledovaní olympijských hier v Tokiu nemuseli počuť. Všetko len preto, že nedopatrením zničil hotelové dvere v hlavnom meste Japonska, píšu Topky.  


Po incidente na hoteli mu Japonci pozastavili akreditáciu na olympiádu! Marcelovi Merčiakovi takmer zakázali komentovať OH v Tokiu kvôli hotelovým dverám. Pri otváraní zaseknutej zámky totiž komentátor RTVS použil neprimeranú silu a hotelové dvere zničil. Svoju chybu priznal a škodu následne uhradil.

Ani to však japonským úradom nestačilo na to, aby mu nepozastavili akreditáciu. Tamojšie zákony totiž kážu podobné incidenty oficiálne uzavrieť. To však podľa RTVS nebráni Merčiakovi pracovať bez komplikácií. „Pracuje normálne ďalej. Napriek všetkému, čoho postretlo, odmieta úľavy zo svojich úloh,“ uviedla televízia pre Nový Čas.

Na incidente v tokijskom hoteli sa pritom zrejme podpísalo aj nečakané úmrtie Merčiakovej matky tesne pred oficiálnym zahájením OH.

Počet novo nakazených v Tokiu prvýkrát prekonal 3000 za deň. Premiér hovorí o novom lieku
Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v japonskom Tokiu prvýkrát prekročil 3000 za deň. S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala agentúra Kjódó. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos