Lipšica sa nezastala advokátka, ktorá ho zastupovala v prípade jeho smrteľnej dopravnej nehody
01 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Toto asi nikto nečakal. Možno ani Daniel Lipšic. Advokátka Eva Mišíková, ktorá sa netají tým, že má k Lipšicovi blízko, dala za pravdu generálnemu prokurátorovi Žilinkovi. Ten podľa nej konal správne! 


Eva Mišíková sa podľa denníka Ereport netají tým, že k Danielovi Lipšicovi má blízko. Zastupovala ho v prípade jeho smrteľnej dopravnej nehody a poznajú sa 20 rokov. A aj tak dala za pravdu generálnemu prokurátorovi. "Platí princíp zdržanlivosti podľa príslušných ustanovení zákona o prokuratúre. Prokurátori nemajú komentovať trestnú vec, v ktorej nevykonáva príslušná zložka prokurátorský dozor. Tým pádom konštatujem, že generálny prokurátor v tomto smere rozhodol správne,” povedala Mišíková pre Ereport.

Mikulec sa priznal. V kauze zmarenia zadržania kajúcnikov policajný prezident konal na jeho žiadosť
Žiadne rozviazané ruky a už vôbec nie padni, komu padni. Minister Mikulec priznal, že policajný prezident Kovařík konal na jeho žiadosť, keď došlo k zmareniu akcie zadržania kajúcnikov, ktorí v medializovaných kauzách majú krivo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Lipšic sa nehodlá zmeniť

Lipšic sa podľa Žilinku v médiách vyjadril k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia k veci, v ktorej Úrad špeciálnej prokuratúry nevykonáva dozor. Špekulatívne polemizoval s jednotlivými dôkazmi neprípustným spôsobom. Navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatne skončená. Generálny prokurátor SR upozornil Lipšica, že nebude podobné prešľapy tolerovať.

„Nepovažujem to za žiadne hrdinstvo, ale bol som tak vychovaný svojimi rodičmi, že je mojou povinnosťou sa ozvať, ak prídem k presvedčeniu, že sa iným deje krivda. V mojom veku sa už asi nezmením.” Ani náznakom sa nesnažil kajať špeciálny prokurátor, píše Ereport.
Očakáva sa, že Žilinka podá v blízkej dobe podnet na disciplinárne konanie voči Lipšicovi

Mišíková si myslí, že aj keď generálny prokurátor podá podnet na disciplinárne konanie, Lipšicovi vážny postih nehrozí. "Skôr si myslím, že v danom prípade neprichádza do úvahy iná sankcia ako napomenutie,” predpovedala advokátka.

Do Lipšica sa pustili už aj advokáti. Svojimi vyjadreniami môže ovplyvňovať prebiehajúce vyšetrovania
Po kritike generálneho prokurátora Žilinku, verejnú výzvu špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi zasiela aj Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) a advokát Martin Ribár. Mediálne vyjadrenia špeciálneho prokurátora Lipšica sú podľa nich... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová