Kovařík a Mikulec priznali, že sú na strane zločinu. Musia skončiť nie len vo funkcii, ale aj v base
31 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Keď dal šéf polície Peter Kovařík stopnúť zásah proti vypovedajúcim kajúcnikom, obvinený ušiel policajnej jednotke priamo pred očami. Akcia však bola zastavená, ako sám Kovařík uviedol, na základe pokynov ministra vnútra Romana Mikulca. Obaja sa tak podľa opozičného poslanca Matúša Šutaja Eštoka priznali, že sú na strane zločinu a mali by byť za to trestne stíhaní.


Uviedol tak na svojom facebookovom účte. "Verejne sa priznali, keď policajný prezident na pokyn ministra vnútra stopol zásahovú jednotku, ktorá mala pred očami unikajúceho zločinca - v demokratickej krajine niečo nepredstaviteľné!" Podotkol poslanec Hlasu.

Šutaj Eštok následne poukázal na predošlú vládu, ktorá by bola opozíciou, dnešnou koalíciou, za podobné kroky lynčovaná. "Mimochodom, len si predstavte, že by pred pár rokmi niečo podobné spravil Gašpar na pokyn Kaliňáka. Matovič s Lipšicom by asi zorganizovali útok davu na ministerstvo vnútra a poslali sťažnosti do všetkých krajín sveta. A iniciatíva Za slušné Slovensko by každý druhý deň organizovala demonštrácie," skonštatoval.



Minister vnútra aj policajný prezident by tak mali byť podľa Eštoka trestne stíhaný. "Akciu mal svojim rozhodnutím zmariť policajný prezident Peter Kovařík. Vysvitlo však, že do celej veci bol priamo zainteresovaný aj minister vnútra Roman Mikulec. Keďže sa nám pán policajný prezident a minister vnútra otvorene priznali, že sú na strane zločincov proti čestným policajtom, musia okamžite skončiť. A vyzerá to tak, že nielen vo funkciách, ale aj na slobode," uzavrel na sociálnej sieti.

Diskriminácia pokračuje: Ministerstvo vnútra nechalo zrušiť facebookovú stránku Nezaočkovaní, zúri Baránek
Podpísaným diskriminačným zákonom sa na Slovensku zdvihla vlna nevôle, čo mali možnosť zachytiť najmä obyvatelia hlavného mesta. Napokon, mnohí z nich sa k protestujúcim proti vládnym krokom rozdeľujúcim národ na dva tábory pridali.... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Tibor Sipos