Už to začína! Analytik z INESS: neočkovaní by si liečbu mohli hradiť. Zákon je údajne pripravený.
28 | 07 | 2021 I Petra Demková

A ja súhlasím. Budeme si. Ale najprv mi vráťte všetky moje odvody za odpracovaných 20 rokov. Otázka: bude to platiť aj pri následkoch a poškodení zdravia po očkovaní? Tiež za vlastné? A čo obézni a narkomani? Aj oni si poškodzujú zdravie. Nezabudnite aj na nich.



Salámová metóda

Salámovou metódou na nás skúšajú to, čo z útrob internetu zaznieva od hlupákov už nejaký ten týždeň. Vraj my – nezodpovední, neočkovaní, si máme za liečbu, ak dostaneme Covid, platiť sami. Analytici z INESS už pustili prvý balónik a Denník Pravda túto informáciu prináša.
Všetko je legitímne

„Rozhodnutie podstúpiť riziko nákazy je tak podľa zdravotníckeho analytika Martina Vlachynského z inštitútu INESS pre drvivú väčšinu dospelých ľudí dobrovoľné. Vlachynský však zároveň považuje za legitímne, ak zákon umožní na súkromnej úrovni vyžadovať očkovanie, napríklad v prípade hromadných podujatí,“ vyšlo v Pravde.

Vakcinovaní začnú najprv chorieť, a potom niektorí oveľa skôr zomierať! varuje Mesík
Sú vakcíny skutočne takou zbraňou, ktorá dokáže „poraziť“ koronavírus? Ako sa ukazuje, nie sú. Sú len dobrým spôsobom ako si farmafirmy namastia svoje vrecká stámiliónmi eur. Najnovšie skúsenosti z Izraela, ktorý patrí medzi krajiny s najvyšším... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Legislatíva na to už dávno existuje

„Istou motiváciou, najmä pre rizikové skupiny, by mohlo byť povinné podieľanie sa na nákladoch liečby COVID-19 pre nezaočkovaných, čo by z ekonomického hľadiska pomohlo riešiť problém ,čiernych pasažierov'. Legislatíva na to už dávno existuje,“ povedal pre Pravdu Vlachynský.

Podľa neho by stačila jednoduchá úprava zákona. Ide o zákon č. 363, podľa ktorého si „môže zdravotná poisťovňa voči poistencovi nárokovať uhradenie nákladov, ktoré vynaložila na lieky, zdravotnícke pomôcky alebo dietetické potraviny poskytnuté poistencovi, ak mu boli poskytnuté preukázateľne v dôsledku porušenia liečebného režimu,“ vysvetlil.
Aj narkomani si budú platiť sami?

Dobre. Ja som za. Ale zaujíma ma, či sa tento princíp začne uplatňovať aj pri liečení ľudí, ktorí si sami poškodzujú zdravie a to oveľa výraznejšie. Napríklad, či si narkomani a alkoholici budú svoju liečbu platiť odteraz tiež už z vlastného. Či si budú obézni platiť liečbu chorôb, ktoré si svojím životným štýlom privodili sami.

ÚS SR pozastavil účinnosť časti vyhlášky ÚVZ SR o režime na hraniciach
27 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Dobre, ale vráťte mi moje odvody

Dobre. Ja som za. Ale zaujíma ma, či mi vrátite všetky odvody, ktoré som do zdravotného systému odviedla za posledných 20 rokov. Či už ja, alebo moji zamestnávatelia.
Aj následky po očkovaní si budú poškodení platiť sami?

Dobre. Ja som za. Ale zaujíma ma, či budeme postupovať rovnako aj pri – pre mňa nezodpovedných, očkovaných. Tí si dajú pichnúť do tela čokoľvek bez toho, aby vedeli, aké dopady to bude mať na ich zdravie o rok, či päť. Áno, hovorím o experimentálnych vakcínach. A vedľajšie účinky ktoré hrozia, nepatria medzi práve najlacnejšie diagnózy z hľadiska liečby alebo zmierňovania dopadu. V prípade neurodegeneratívnych chorôb pôjde o státisíce počas dlhých rokov.

Z okamžitých následkov po očkovaní to dokázateľne sú rôzne poruchy nervového systému, ochrnutia, trombózy, rôzne zápaly v tele, napríklad zápal sedacieho svalu, či rozvinutie epilepsie. Aj toto si zaplatia očkovanci sami?

Eva Černá: náš očkovaný synovec si doniesol z dovolenky darček. Tušíte správne, aký
Eva Černá vyzdvihla účasť Slovákov na víkendovom proteste pred parlamentom. „Vďaka patrí ľuďom, ktorí sa spojili v silnom zámere pred Národnou radou. Vďaka patrí ženám, ktoré svojim svetlom žiarili na tomto mieste, vďaka patrí mužom a ich vnútornej... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková