Telefonáty kajúcnikov sú už verejne známe. O motíve ich konania zatiaľ nik nepíše.
28 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Zatiaľ sa nepreukázalo či boli, alebo neboli zneužití univerzálni kajúcnici tak, ako o tom už mesiace pojednávajú predstavitelia strany Smer-SD. Všetko však nasvedčuje, že by to tak mohlo byť. Jedným z hlavných dôkazov majú byť telefonáty, ktoré cielene zachytila SIS.



O systéme kajúcnikov a väzby vraví Fico už mesiace.

Jeden z účelových kajúcnikov Peter Petrov sa k účelovým výpovediam v kauzách Očistec či Judáš priznal v telefonáte, ktorý zachytila a zdokumentovala tajná služba. Už niekoľko mesiacov eviduje kauzu výpovedí kajúcnikov aj verejnosť. Hovoril o tom aj minister Krajniak na nedeľňajšej tlačovke.

Remeta pre Aktuality: trestné stíhanie voči policajnému prezidentovi Kovaříkovi začne tento týždeň
Bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta v podcaste pre Aktuality vysvetľuje, že všetko nasvedčuje tomu, že policajný prezident Kovařík úmyselne zmaril policajný zásah a umožnil uniknutie svedka. To, či sa tak stalo, sa vyšetrí. Tento... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková


SIS sa venovala ovplyvňovaniu výpovedí kajúcnikov už mesiace. Profesionálni svedkovia, ktorí majú často kriminálnu minulosť sa o zvláštnych skutočnostiach rozprávali v telefonických rozhovoroch, ktoré zachytila spravodajská služba.
Krajniak s Pčolinským majú podozrenie na manipuláciu vyšetrovaní

Tajní majú mať dôkazy o krivých výpovediach kajúcnikov Csabu Dömötöra, Petra Petrova a Mateja Zemana. V pondelok o tom mali získať dôkazy média. Či získanie dôkazov má spojitosť s tlačovou besedou Krajniaka a Pčolinského je zatiaľ v rovine špekulácií, ktoré sa objavili na internete.

Telefonické rozhovory veľa odhalili

Petrov sa mal v telefonáte chváliť, že polícii pomohol rozbehnúť mnohé mediálne zaujímavé kauzy, kde došlo k obvineniu a stíhaniu nominantov bývalej vlády. Vyšetrovatelia Ján Čurilla a Pavol Ďurka sa mali podľa Denníka SME správať podozrivo.


Peter Petrov do telefónu hovoril: „A ja si pamätám, keď mi povedal Čurilla, že keby neni mňa, neni takáčovcov, keby neni takáčovcov, neni Makóa, keby neni Makó, neni Očistec, keby neni Očistec, neni Judáš, všetko som to robil ja...“ „Čo sa my dvaja dohodneme, to budem vypovedať, aby ti to sedelo,“ mal povedať vyšetrovateľovi NAKA do telefonátu Peter Petrov.



Stále nie je isté, akú úlohu mala mať v celom prípade tajná schôdzka v pivnici SIS, ktorej sa zúčastnila aj prezidentka Čaputová.


Okrem 100-tisíc zobral Mikulec ďalších 15-tisíc. Je z toho aj písomný záznam, šokuje Michelko (VIDEO)
Situácia okolo ministra vnútra Romana Mikulca sa čím ďalej tým viac mení v jeho neprospech. Informácie, ktoré vyplávali na povrch o jeho údajnom prijatí úplatku vo výške 100-tisíc korún síce popiera, Roman Michelko má ale na neho ďalšiu informáciu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik