Lipšic mudroval pre Aktuality. Žilinka reaguje na Lipšica veľmi ostrým statusom!
28 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Bývalý politik Daniel Lipšic, momentálne šéf špeciálnej prokuratúry, sa vyjadril k uzneseniu Inšpekcie MV. Na jeho vyjadrovanie do médií zareagoval veľmi ostro a verejne generálny prokurátor Maroš Žilinka!



Kde prišiel k uzneseniu z inšpekcie?

Podľa aktuality.sk sa šéf špeciálnej prokuratúry pustil do uznesenia inšpekcie Ministerstva vnútra. Lipšic tvrdí, že informácie v ňom sú zavádzajúce. Zároveň Lipšic verejne prezentoval aj svoj názor na medializované vyjadrenia o tejto kauze, ktoré pripomínajú vojnu policajtov.

Telefonáty kajúcnikov sú už verejne známe. O motíve ich konania zatiaľ nik nepíše.
Zatiaľ sa nepreukázalo či boli, alebo neboli zneužití univerzálni kajúcnici tak, ako o tom už mesiace pojednávajú predstavitelia strany Smer-SD. Všetko však nasvedčuje, že by to tak mohlo byť. Jedným z hlavných dôkazov majú byť telefonáty, ktoré... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik


Podľa aktuality.sk povedal prokurátor Remeta: „Vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby v priebehu marca a mája žiadala o tieto spisy, pričom by postačovali kópie. Zo strany príslušníkov NAKA však nebola poskytnutá súčinnosť. Prikročila teda k tomu, že tieto originály, respektíve kópie spisov, boli odňaté." Lipšic naznačuje, že je to zavádzanie.

Špeciálny prokurátor rieši najmä údajný nesúlad v uznesení inšpekcie Ministerstva vnútra medzi dátumami i časmi výsluchov, návštev, ako aj vstupu do budovy policajného prezidenta.
Žilinka reagoval ostro a otvorene

„Princíp zdržanlivosti platí pre všetkých prokurátorov," začína svoj status nadpisom s veľkými písmenami generálny prokurátor. Šef generálnej prokuratúry prísne pokračuje: „Spôsob, akým sa dnes v médiách špeciálny prokurátor vyjadril k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia, považujem za neakceptovateľný."

„Nielen, že sa špeciálny prokurátor vyjadroval k veci, v ktorej Úrad špeciálnej prokuratúry nevykonáva dozor (dozor vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava), ale špekulatívne polemizoval s jednotlivými dôkazmi neprípustným spôsobom vlastným pre obhajobu," odôvodňuje odborne Žilinka.

Remeta pre Aktuality: trestné stíhanie voči policajnému prezidentovi Kovaříkovi začne tento týždeň
Bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta v podcaste pre Aktuality vysvetľuje, že všetko nasvedčuje tomu, že policajný prezident Kovařík úmyselne zmaril policajný zásah a umožnil uniknutie svedka. To, či sa tak stalo, sa vyšetrí. Tento... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková

Keď odbornosť pre vládu nie je problém

Podľa Maroša Žilinku: „Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená."

Je možné, že generálny prokurátor bude vážne pochybenie riešiť personálne? V závere generálny prokurátor totiž dodal, že: „Špeciálny prokurátor bezprecedentne postupoval v rozpore so zákonným princípom zdržanlivosti prokurátora a spôsobom, ktorý neprispieva k zvyšovaniu dôveryhodnosti prokuratúry, čo ja ako generálny prokurátor SR nebudem tolerovať."

Podpredseda Smeru Erik Kaliňák sa na sociálnej sieti Facebook pýta: "Prečo špeciálny prokurátor disponuje a mediálne komunikuje uznesenie inšpekcie ministerstva vnútra, ktoré sa ho nijak netýka? Alebo vyšetrovatelia čoskoro ukážu aj na prokurátorov Špeciálnej prokuratúry?"

Špinavé praktiky vlády: Pošlú políciu, aby pokutovali protestujúcich, ale vládne limuzíny v protismere neriešia (VIDEO)
Opäť sa vykreslili! Poslanec Národnej rady Filip Kuffa zverejnil na svojom facebookovom účte video, na ktorom vyčíta príslušníkom polície, že došli pokutovať protestujúcich. Pár metrov za nimi je pritom vidieť vládne vozidlo zaparkované v... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Tibor Sipos