Proti Mikulcovi nejde už len opozícia, ale i koalícia: Je to už smutný štandard, skonštatoval politológ
27 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Stále sa prevaľujúce kauzy a zatknutia najvyšších justičných či policajných predstaviteľov vrhajú mnoho otázok na ministra vnútra Romana Mikulca. Toho po pár týždňoch odvolávajú v septembri opäť, teraz ho však nepodporia ani niektorí členovia koalície, informuje Nový Čas.


Voči šéfovi rezortu vnútra má isté výhrady aj koaličná strana Sme rodina na čele s šéfom parlamentu Borisom Kollárom. „Neviem si predstaviť že táto vládna koalícia, ktorá bola zvolená s tým, že nastavíme spravodlivosť na Slovensku, by mala postupovať takým spôsobom, že teraz zrazu bude veci zametať pod koberec. Musíme ukončiť to, že opozícia sa nám smeje do tváre, že niekto nezvláda veci v rezorte vnútra,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

Ani jeho straník, poslanec Patrick Linhart Mikulca nepodporí. „Žalujem štát a zvažujem hlasovať za odvolanie ministra vnútra Mikulca i napriek tomu, ak by sa poslanecký klub Sme rodina, ktorého som súčasťou, nakoniec rozhodol ministra pri odvolávaní podržať,“ zdôraznil nedávno.

Odvolávanie Mikulca sa presúva na september
Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa posúva na septembrovú riadnu schôdzu. Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Nevraživosť medzi koaličnými partnermi

Podľa uznávaného politológa Jozefa Venča sú nezhody v tejto koalícii bežné od začiatku jej fungovania. Za to sú najzodpovednejší expremiér Igor Matovič, ktorý dnes sedí na stoličke ministra financií a šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík.

"Je to veľmi neštandardná situácia. Aj tá skutočnosť, že minister vnútra v tak krátkom čase čelí ďalšiemu z odvolávaní, aj to, že jedna z koaličných strán sa verejne vyjadruje, že by predmetný minister mal z funkcie odísť. Z hľadiska fungovania vládnej koalície je to už smutný štandard," skonštatoval Venč.

"Verejnosť je konfrontovaná od začiatku fungovania tejto koalície s nevraživosťou medzi koaličnými partnermi, ale minimálne od začiatku tohto roka, keď každé odvolávanie v NR SR každého z ministrov, či už ide o ministra Mikulca, ministerku Kolíkovu alebo ministra Matoviča, bolo sprevádzaný tým, že sa jedna z koaličných strán verejne vyjadrila, že nepodporí predmetného ministra, alebo sa špekulovalo o tom, že podporí jeho odvolanie," uzavrel.

Vladimír Mečiar sa nečakane vyjadril k súčasnej situácii! „Practe sa!“ odkazuje Mikulcovi a Naďovi.   
Na sociálnej sieti sa objavila skoro dvojminútová nahrávka Vladimíra Mečiara. Na nej sa svojím typickým zapáleným prejavom vyjadruje k súčasnej situácii. Podľa neho sme už v situácii, kedy ústavné inštitúcie nevedia garantovať demokratický vývoj v... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Petra Demková