Epidémia strachu je o polarizácii názorov, manipulatívnych informáciách a útokoch za iný názor
27 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Bez zveličovania hodnotím terajší stav kolektívneho vedomia ako paralelnú epidémiu strachu. Faktom je a zostáva, že toto konkrétne očkovanie je ešte stále nepopierateľne v experimentálnom a len v treťom štádiu overovania jeho signifikantnej účinnosti aj na nové mutácie, ako aj z hľadiska dlhodobej bezpečnosti." MUDr. Artúr Ivančík


„U časti populácie je súčasná pandémia, a s ňou súvisiaci stres, silnou živnou pôdou pre rozvoj rôznych porúch psychiky,“ píše Martina Valachová na stránke Online magazínu 40plus.sk. V rozhovore, ktorý pripravila s psychiatrom MUDr. Artúrom Ivančíkom je témou najmä psychika a duševné zdravie pred treťou vlnou pandémie Covid-19.
Pokora a opatrnosť sú tiež cesta von z tejto epidémie strachu

Podľa Ivančíka sme evidentne už všetci pod silným tlakom trendu globálneho celosvetového očkovania, ako všemocného riešenia problému. Za veľmi zlý smer považuje extrémnu polarizáciu názorov a postojov, kde sa vytráca schopnosť zmysluplnej a konštruktívnej komunikácie a vyhrocujú sa medziľudské vzťahy.

MUDr. Šuch: Vážení štátni úradníci! Prestaňte ľudí manipulatívnymi technikami nútiť do očkovania, dosahujete opačný efekt!
"Existencia krízového štábu a pandemickej komisie je stále nadbytočná. Dôverujme prirodzenému pudu sebazáchovy a zdravému úsudku nás všetkých." Citát MUDr. Slavomír Šuch Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Dôležitosť vyhýbania sa manipulatívnych informácií najmä z mainstreamových médií

MUDr. Ivančík zdôrazňuje dôležitosť vyhodnotenia celej situácie, ktorá by mala byť vedomá a kritická. Upozorňuje na dôležitosť cieleného vyhýbania sa množstvu apokalyptických a čiastočne aj manipulatívnych informácií. Najmä z mainstreamových médií.

"Z môjho uhla pohľadu k stálemu tlaku na kulmináciu psychických porúch, ešte stále nemalou mierou prispieva aj dennodenné sýtenie sa najrôznejšími kontraproduktívnymi informáciami. Neustále sa meniace nariadenia, usmernenia, neraz aj medicínsky nedostatočne podložené. No najhoršie sú tie nezmyselné, ktorým chýba zdravá a vnútorná logika. Tie sú silne malígne a toxicky pôsobiace," hovorí v rozhovore pre magazín 40plus.

Bude iný názor potrestaný? Časť verejnosti vyjadruje Lakotovi podporu. Časť SAV sa od neho dištancuje
Biomedicínsky ústav Slovenskej akadémie vied (BMC SAV) sa oficiálne dištancoval od jedného zo svojich kolegov – doktora Jána Lakotu. Údajne zavádza, čo jeho kolegovia považujú za neetické a škodlivé. Na tvrdenia vedcov z BMC SAV reaguje aj... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Je poľutovaniahodné, ako sú niektorí odborníci označovaní za nekompetentných šíriteľov hoaxov

Podľa MUDr. Ivančíka je poľutovaniahodné, ako sú niektorí odborníci a špičkoví vedci kritizovaní za iný názor na očkovanie, ktorí okrem iných upozornili aj na možné neskoré riziká celoplošnej experimentálnej vakcinácie. Útočia na nich médiá, politici, ale aj zástupcovia oficiálnych štúdií a sú označovaní za nekompetentných šíriteľov hoaxov. "Veľmi smutnou a pre mňa nepochopiteľnou vecou je, že útok na nich býva aj veľmi osobný, s cieľom spochybniť ich dôveryhodnosť až psychickú spôsobilosť." dodáva psychiater Ivančík.

Rozhovor, ktorý pripravila Martina Valachová pre online Magazín 40plus si môžete prečítať tu.

Diskriminovať ľudí nebudeme! Sme viazaní Hippokratovou prísahou
Selekcia ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných už u nás naberá obludné rozmery. A čo je horšie, zapájajú sa do nej aj niektorí lekári, ktorí pacientov dokonca upozorňujú, že ošetria iba zaočkovaných. Opakom je stomatologička Andrea... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik