Bukovský: 30 rokov počúvam, že zvýhodňovanie ľudí, ktorí sa starajú o svoje zdravie, je protiústavné!
27 | 07 | 2021 I Petra Demková

MUDr. Igor Bukovský upozornil, že jeho dlhoročné podnety, aby v systéme zdravotného poistenia boli zvýhodnení tí, ktorí sa starajú o svoje zdravie, boli vždy doteraz označované za protiústavné. „A teraz je zrazu možné prijať obyčajný, teda nie ústavný zákon, dokonca novelu neústavného zákona, ktorým sa povolí neústavnosť?“ pýta sa známy lekár.



Novela zákona o verejnom zdraví

Igor Bukovský vo svojom videu (cca od 20. minúty) pripomína, akú novelu zákona parlament práve prijíma. Podľa tejto novely budú zvýhodňovaní tí, ktorí do svojho tela prijmú jednu z experimentálnych vakcín.

Bukovského zaráža aj nejasná formulácia toho, kedy bude nový zákon vlastne platiť. Podľa našej vlády vtedy, keď príde „silná tretia vlna“.
Aké kritériá na vyhlásenie „silnej tretej vlny“?

„Máme definované, čo je to vlna? Máme definované čo je to silná vlna?“ kladie lekár otázky. „Na základe akých kritérií posúdime, že už prišla tretia vlna? Takže kedy vlastne zavedieme platnosť novely a na základe akých kritérií?“ pýta sa Bukovský.

Občania platia milióny na reklamu vakcín. Zarába na tom farmaceutická spoločnosť
Ministerstvo zdravotníctva v poslednej dobe vynakladá enormné prostriedky na boj s pandémiou. Okrem iného dotuje aj marketing. Milióny idú do reklamy na vakcináciu Slovenska. Na tom celom profitujú výrobcovia vakcín. V konečnom dôsledku to však... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik

Čo bude indikátorom? PCR test? Tak sa to nepočíta!

Ďalej chce Bukovský vedieť, ktoré indikátory pre tretiu vlnu chce vláda sledovať. Pretože ak má byť indikátorom počet pozitívnych PCR testov, tak toto nie je správne. „Ani antigénový, ani PCR test nemožno, doteraz, považovať za diagnostický test. Výsledky možno interpretovať iba ako hrubý obraz toho, čo sa deje v nejakej veľkej skupine ľudí,“ ozrejmuje lekár.

Pozitívny výsledok antigénového alebo PCR testu nie je prípad! Nie je to automaticky človek, ktorý je infikovaný, infekčný, alebo dokonca chorý!“ upozornil Bukovský.
Na PCR testoch sa u nás postavilo všetko!

A na tomto, teda na počte pozitívnych testov, je postavené u nás všetko! Všetko, čo sa deje! Ak by sme brali do úvahy len klinické stavy, len chorých a hospitalizovaných, situácia by vyzerala inak,“ dodal.
Zvýhodňovanie zdravých? 30 rokov protiústavné!

MUDr. Bukovský na tomto mieste pripomína aj to, že jeho dlhoročné názory a podnety, aby v systéme zdravotného poistenia boli zvýhodnení tí, ktorí sa starajú o svoje zdravie, boli vždy doteraz označované za protiústavné. Bukovský navrhoval zvýhodňovať tých, ktorí nie sú vlastnou vinou nositeľmi najčastejších rizikových faktorov pri zdraví, ako je napríklad obezita či hypertenzia.

Vakcinovaní začnú najprv chorieť, a potom niektorí oveľa skôr zomierať! varuje Mesík
Sú vakcíny skutočne takou zbraňou, ktorá dokáže „poraziť“ koronavírus? Ako sa ukazuje, nie sú. Sú len dobrým spôsobom ako si farmafirmy namastia svoje vrecká stámiliónmi eur. Najnovšie skúsenosti z Izraela, ktorý patrí medzi krajiny s najvyšším... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Keď som sa pokúšal v kontakte s oficiálnymi inštitúciami SR, ktoré majú v kompetencii starostlivosť o zdravie, aj vo verejných diskusiách, aj v mediálnych výstupoch poukazovať na to, že by sme mali nájsť mechanizmy, ako motivovať ľudí k lepšej starostlivosti o svoje zdravie, bolo to vždy označené za protiústavné!“ hovorí lekár.
Aj navrhované benefity pre zdravých boli protiústavné

Keď sa MUDr. Bukovský 30 rokov pokúšal presadiť napríklad to, aby boli tí, ktorí sa starajú o svoje zdravie zvýhodnení, rovnako ako napríklad vodiči, ktorí za nejaké obdobie nie sú vinníkmi dopravnej nehody, inštitúcie tvrdili, že je to protiústavné. Jeden z jeho návrhov benefitu bol napríklad ten, aby ľudia, ktorí sa starajú o svoje zdravie, dostali od štátu o týždeň dlhšiu dovolenku. Ani toto však nebolo možné.

„Toto všetko bolo protiústavné,“ hovorí nahnevane Bukovský a dodáva: „Tridsať rokov počúvam o tom, že zvýhodňovanie ľudí, ktorí sa starajú o svoje zdravie je protiústavné! Že je protiústavné znevýhodňovanie ľudí, ktorí sú nositeľmi rizikových faktorov z vlastnej viny, faktorov, ktoré spôsobujú najviac ochorení, najviac úmrtí; a ktoré odčerpávajú najviac finančných zdrojov z rezortu zdravotníctva.“
Ďalšie lámanie práva a trhanie Ústavy

„A teraz je zrazu možné prijať obyčajný, teda nie ústavný zákon, dokonca novelu neústavného zákona, ktorým sa povolí neústavnosť?“ zastáva lekárovi rozum nad realitou dneška. Zrazu sa dá vykonávať zvýhodňovanie ľudí na základe zdravotného aspektu?

„Toto sa mi aj bez právnického vzdelania zdá ako ďalšie potrhanie ústavy a zlomenie práva,“ konštatuje Bukovský.

Škandalózne odhalenie: Vláda zaistila smrť 17,5 tisíc Slovákov jediným dokumentom, tvrdí Mesík
Jedným dokumentom vláda zaistila úmrtie tisícom občanov SR. Na sociálnych sieťach to tvrdí lekár Juraj Mesík. Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Tibor Sipos