Vzbura Kollárovho poslanca Patrika Linharta: „Budem hlasovať za odvolanie ministra Mikulca!“ (VIDEO)
26 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Problémy“, ktoré sa nakopili kolo ministra vnútra Romana Mikulca už viacerí politici nedokážu akceptovať. Zarážajúce je, že to platí aj o poslancoch vládneho hnutia Sme rodina. Patrí medzi nich i Patrik Linhart, ktorý sa v statuse a vo videu vôbec netají tým, že bude hlasovať za jeho odvolanie.


Romana Mikulca sa už opozícia v parlamente raz odvolať pokúšala, lenže vtedy neuspela, pretože nemala dosť hlasov. Teraz by sa jej to, zdá sa, mohlo podariť, no pridať by sa museli i poslanci z hnutia Sme rodina. Niektorí to avizujú, vrátane Patrika Linharta, lenže skutočnosť môže byť napokon úplne iná. Linhart svoje dôvody vysvetľuje nielen v statuse, ale aj vo videu na sociálnej sieti.
Trestné oznámenia, ktoré podával pred vstupom do politiky sú na bode nula

„Žiadam ministra vnútra, aby začal konať, alebo odstúpil. Hlasujem ZA odvolanie ministra vnútra Mikulca a žalujem štát!“ šokuje v úvode statusu Linhart a dodáva, že prvý krát v dejinách Slovenska koaličný poslanec bude hlasovať ZA odvolanie vlastného koaličného ministra vnútra. „Ani jedno z mojich trestných oznámení nebolo vyriešené, dokonca Generálna prokuratúra uznala, že pochybili ako vyšetrovatelia, tak aj prokurátorky: v Nových Zámkoch a v Nitre. Prebieha niekoľko vnútorných vyšetrovaní zmarenia topoľčianskou políciou,“ konštatuje v statuse Linhart, podľa ktorého jeden z prípadov, ktorý bol zámerne zmarený, sa vrátil naspäť z GP a prestal sa úplne vyšetrovať.

R. Mikulec je pripravený zodpovedať hnutiu Sme rodina všetky otázky
Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) je pripravený zodpovedať hnutiu Sme rodina všetky otázky týkajúce sa súčasnej situácie, ak bude záujem o konštruktívnu debatu. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/Bačinský


„Svedkovia v iných prípadoch ani len neboli doteraz vypočutí... jednoducho, nemám na výber. Toto nie je tá zmena, ktorú som si predstavoval. Minule som sa pri odvolávaní ministra Mikulca zdržal, aby som tým naznačil, že je potrebná zmena. Nestačilo. Teraz budem hlasovať ZA odvolanie ministra. Do tej doby nebudem podávať žiadne nové trestné oznámenia, keďže je to úplne zbytočné. Toto je tá zmena?!!!! Toto je ten boj proti korupcii?!“ pýta sa na samý záver statusu Patrik Linhart. „Trestné oznámenia, ktoré som podával ešte pred vstupom do politiky sú na bode nula, pretože boli zmarené, alebo neboli ani vyšetrované,“ hovorí v úvode Linhart.

Rodičia, pozor: Látka E171 v potravinách vážne ubližuje vašim deťom aj vám! Šokuje Linhart (VIDEO)
Sledujete to, čo jete? Pozeráte na zloženie potravín? Nie? Tak to by ste mali, pretože status s priloženým videom poslanca Patrika Linharta vás presvedčí o tom, že látka E171, ktorú často konzumujú v rozličných potravinách aj vaše deti, je veľmi... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

To nie je hlasovanie s opozíciou, ale je to hlasovanie za jeho samotného

Poslanca hnevá aj to, že neboli zavolaní a vypočutí svedkovia, napríklad ako on, takže už má toho vraj dosť a plné zuby. „Pán Mikulec môže byť dobrý chlap, nie je to nič osobné, ale pokiaľ nevie, čo sa v jeho rezorte deje, tak vo svojej funkcii zlyhal,“ konštatuje Linhart a dodáva, že ak by sa opäť odvolávala aj ministerka spravodlivosti, bol by u nej na vážkach. „Pretože tu nepochybila iba polícia, ale tiež prokuratúra. Rozhodol som sa teda, že budem žalovať štát. Nepýtam žiadne miliónové odškodné, ale bude to ako gesto. Bohužiaľ, som k tomu nútený to urobiť,“ priznáva Linhart a dodáva:

„Pokiaľ ja podávam trestné oznámenie za korupciu a tieto sú pozametané pod koberec, pokiaľ sa ja vystavujem vyhrážkam od nejakého šialenca v Nových Zámkoch a podávam trestné oznámenie, pričom sa opäť nič nedeje a nevyšetruje, potom by mal pán Mikulec naozaj buď vstúpiť do svedomia, alebo by mal odísť a nechať viesť rezort niekoho iného, kto to vie,“ pridáva poslanec za Sme rodina a známy aktivista.



Ten v závere videa ešte vysvetľuje, že to nie je hlasovanie s opozíciou, ale je to hlasovanie za jeho samotného, podľa jeho svedomia a vedomia. „A je mi to úplne jedno. Nech si ma vyhodia, nech si robia čo chcú, no ja si bude hlasovať tak, ako to ja chcem a ako to cítim. Dúfam, že posledné trestné oznámenie, ktoré som podal za údajné rozkrádanie novozámockým primátorom Otokarom Kleinom nebude pozametané pod koberec. Pretože ak toto je tá zmena, tak na takúto zmenu ja kašlem,“ končí svoje video Patrik Linhart.

Koaličník Linhart odkazuje ministrovi Mičovskému: Si hlúpy Janko, choď radšej objímať stromy!
03 | 04 | 2021 | editor01hd