Vladimír Mečiar sa nečakane vyjadril k súčasnej situácii! „Practe sa!“ odkazuje Mikulcovi a Naďovi.   
26 | 07 | 2021 I Petra Demková

Na sociálnej sieti sa objavila skoro dvojminútová nahrávka Vladimíra Mečiara. Na nej sa svojím typickým zapáleným prejavom vyjadruje k súčasnej situácii. Podľa neho sme už v situácii, kedy ústavné inštitúcie nevedia garantovať demokratický vývoj v spoločnosti. A občania majú právo na odpor.


„Môže sa občan spoľahnúť na vládu? Nie. Môžeme sa spoľahnúť na parlament? Odpoveď je nie. Môžeme sa spoľahnúť na prezidentku? Odpoveď je nie. Môžeme sa spoľahnúť na Ústavný súd? Odpoveď je nie,“ hovorí hneď v úvode nahrávky V. Mečiar.

„Čítali ste ústavu?“ pýta sa. „Tam sa hovorí: ak ústavné inštitúcie nevedia garantovať slobodný demokratický vývoj spoločnosti, nerešpektujú práva občana, má občan právo postaviť sa na odpor.“

Sme rodina už viac nebude zametať, špinu OĽaNO v policajnom rezorte, pod koberec!
Minister práce Milan Krajniak a jeho stranícky kolega Peter Pčolinský zo Sme rodiny sa pustili do otvorenej kritiky rezortu vnútra a ich koaličných partnerov. Zdá sa, že napätie medzi koaličnými partnermi je tentoraz autentické. Koalícia má vážne... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik


Potom má odkaz pre vládu: „Vy ste prekročili hranicu demokratického riešenia! V okamihu, ako Čaputová urobila to vyhlásenie, ktoré urobila pred médiami! Nastupuje právo občana na odpor štátnej moci na celom území Slovenska!“ hovorí zvýšeným hlasom.

„Odpor znamená protivenie sa štátnej moci, ktoré môže byť aj také, ako keď sme tu mali disidentov, vznikali protirežimové spolky. To sú zhromaždenia, to sú názory ... a ak štát použije proti občanom násilie –a počúvajte dobre, minister vnútra a minister obrany! Vy ste takí „hŕ hŕ“ chlapci. Ak použijete násilie, ľudia majú právo podľa tohto ustanovenia násilím odpovedať!“ varuje ministrov.

„Rozumieme si, do akého konfliktu ženiete Slovensko?!“ hovorí následne nahnevaný Mečiar. Vy hlupáci, ktorí to takto chcete riešiť?! Riešiť a pridávať ešte viac a ešte viac?! To je váš rozum? To je vaše vzdelanie? To je vaše ústavné postavenie? To je hanba! Practe sa z funkcií a choďte preč! Nemáte tam čo robiť!“ dodal na úplný záver razantne bývalý premiér Slovenska.

Vládna koalícia sa bojí odvolávania R. Mikulca, tvrdí Fico
Vládna koalícia nechce mimoriadnu schôdzu o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), bojí sa jej. Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR