Ivana Gottová vyšla s pravdou na povrch: Toto sa fanúšikovia čoskoro dozvedia o zosnulej legende!
26 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Fanúšikovia Karla Gotta sa konečne dočkajú! Po niekoľkých presunutých termínoch vyjde kniha o Zlatom slávikovi. Ivana Gottová (45) prezradila, že autobiografia sa volá Má cesta za šťěstím a vyjde 14. júla 2021, v deň nedožitých 82. narodenín speváka, píše iDnes. 


"Milí priaznivci môjho manžela, s veľkou radosťou vám dnes prvýkrát môžem ukázať obálku autobiografie Karla Gotta Má cesta za šťěstím. Tento výstižný názov si manžel zvolil sám, rovnako ako titulnú fotografiu Lenky Hatašovej," napísala Ivana Gottová na Facebooku.

Fanúšikovia sa budú môcť dozvedieť o Gottovi opäť niečo viac, tentokrát ide o skutočné nahliadnutie do jeho života a mysle. "Karlove spomienky siahajú až do najútlejšieho detstva, rozprávajú o rodičoch i širšej rodine, o školských rokoch, o kamarátoch i osobných záľubách, ku ktorým patrilo už v chlapčenských rokoch najmä maľovanie. Je vo svojej inventúre osudu sebakritický aj mimoriadne úprimný, predovšetkým v záverečných kapitolách, v ktorých opisuje ťažké obdobie zápasu so zákernou chorobou," načrtla vdova.



Kniha bude veľkoformátová a bude obsahovať na 700 stranách okrem Gottových textov, ktoré stihol dopísať ešte za svojho života, aj okolo 1 800 fotografií a dokumentov.

Autobiografia mala vyjsť už na jeseň 2020, teda rok po úmrtí speváka. Ivana Gottová sa spolupracovníkmi ale potrebovala viac času na dokončenie. Vdova po spevákovi totiž získala množstvo fotografií a dokumentov, ktoré chcela zakomponovať do knihy. Najskôr sa termín vydania presunul na jar 2021 a potom na leto 2021.

Väčšinu fotografií, rovnako ako obal publikácie a jej názov spolu so všetkými kapitolami, schválil ešte sám spevák. "Snímky sa preberali ešte v septembri 2019, kedy už musel svoj čas tráviť najviac len doma vo svojom kresle či na lôžku. Zároveň mi dal súhlas, aby jeho obdivovatelia a čitatelia bližšie nahliadli do jeho umeleckej tvorivej duše aj skrz jeho kresby, ručne písané poznámky a texty piesní, rovnako tak do detských rokov, o ktorých podávajú autentické svedectvo jeho vysvedčenie a školské poznámky," uviedla v septembri 2020 Ivana Gottová.

Bál sa ho aj Gott, pretože v ňom videl konkurenciu: Karol Duchoň si zaslúžil lepší život
Slovenský Tom Jones. Tak prezývali Karola Duchoňa († 35), ktorý by tento rok oslávil 71. narodeniny. Spevák s nezameniteľným zamatovým hlasom, z ktorého všetkým naskakovala husia koža, mal pred sebou sľubnú kariéru. Dokonca aj Karel Gott († 80)... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Tibor Sipos