Odvolávanie ministra Mikulca sa nezačalo, v pléne bolo málo poslancov.
25 | 07 | 2021 I TASR

Mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie sa zatiaľ nezačala. V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR nie je dosť poslancov, a tak nie je uznášaniaschopná.


Vládna SaS vopred avizovala, že sa na "tejto fraške" nebude podieľať a že vláda Eduarda Hegera (OĽANO) aj minister Mikulec má jej dôveru.

Mikulca sa opakovane pokúša odvolať opozícia z iniciatívy Smeru-SD. Ministra kritizuje okrem iného za rozhodnutie pozastaviť činnosť vyšetrovateľke Diane Santusovej, vedúcej tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), ktorý vyšetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry.

Naďalej mu vyčíta aj situáciu v bezpečnostných zložkách a podozrenia z manipulovania vyšetrovaní. Opozícia ministra viní aj za situáciu v polícii, pre ktorú podľa nej nie sú policajti schopní zvládnuť ani protest nespokojných občanov pred Národnou radou SR.

Mikulec sa opozičného pokusu o jeho odvolanie z funkcie neobáva. Návrh na vyslovenie nedôvery označil za legitímne právo opozície.