Koalícia má vážny problém! Pčolinský a Krajniak prudko vystúpili proti Mikulcovi.
25 | 07 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Boris Kollár požiadal koaličných partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Jediným bodom programu má byť otázka zotrvania ministra vnútra Romana Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. P. Pčolinský a M. Krajniak majú podozrenie, že informácie o spôsoboch, ako sa vyrábajú svedkovia, ktoré už dlhšie presakujú na verejnosť, sú pravdivé. Chcú vysvetlenia.  



Prudká tlačovka P. Pčolinského a M. Krajniaka

Predseda Národnej rady a hnutia Sme rodina Boris Kollár požiadal koaličných partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Jediným bodom programu má byť otázka zotrvania ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Vyhlásil to minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) s tým, že majú vážne výhrady.

Je presvedčený, že veci zašli tak ďaleko, že sa to viac nedá zametať pod koberec. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť. Mikulec jeho dôveru nemá.

Dnes to dvaja členovia Sme rodina povedali na tlačovej konferencii.

Fico: Elitný vyšetrovateľ Čurilla dával pokyny čo všetko majú alebo nemajú porozprávať, aby to sedelo (VIDEO)
Predseda Smeru-SD Robert Fico je nielen skúseným politikom a trojnásobným premiérom, ale i veľkým kritikom súčasnej koalície. V statuse a vo videu, ktoré zverejnil na svojom profile, sa pustil do ministerky spravodlivosti Márie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Koalícia nemôže postupovať týmto spôsobom!

„Neviem si predstaviť že táto vládna koalícia, ktorá bola zvolená s tým, že nastavíme spravodlivosť na Slovensku, by mala postupovať takým spôsobom, že teraz zrazu bude veci zametať pod koberec. Musíme ukončiť to, že opozícia sa nám smeje do tváre, že niekto nezvláda veci v rezorte vnútra," podčiarkol Krajniak.
Koalícia odignorovala mimoriadnu schôdzu. Sme rodina sa hnevá.

V nedeľu mala prebiehať mimoriadna schôdza s jediným bodom programu – odvolávanie Mikulca. Túto iniciovala opozícia. Schôdza však ani nezačala, v pléne totiž nebolo dosť poslancov. Schôdzu odignorovali samozrejme hlavne koaliční poslanci.

Na schôdzu sa však očividne chystalo aj hnutie Sme rodina a je veľmi pravdepodobné, že by odvolanie Mikulca podporili. Tak to vyplýva z toho, čo povedali dvaja poslanci hnutia na tlačovej konferencii.
Krajniak si už nedáva pred ústa servítku

Krajniak otvorene namietal voči postupu koaličných partnerov pri mimoriadnej schôdzi na odvolanie Mikulca z funkcie. Nemyslí si, že takéto vyhýbanie sa opozícii je správne a že vznesené pochybnosti by mali "ostať vo vzduchu".

Odvolávanie ministra Mikulca sa nezačalo, v pléne bolo málo poslancov.
Mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie sa zatiaľ nezačala. V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR nie je dosť poslancov, a tak nie je uznášaniaschopná. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR


Minister práce na tlačovej konferencii čítal úryvky textov, ktoré pochádzajú z oficiálnych odposluchov a sú v spise. Z nich vyplynulo, že svedkovia vo veľkých kauzách ako Očistec, Božie mlyny, či Mýtnik boli inštruovaní. Postup výpovedí svedkov s prokuratúrou bol podľa toho, čo zaznelo, organizovaný a dohodnutý vopred. Krajniak chce toto mať vysvetlené. Mlčanie ministra Mikulca o týchto informáciách považuje za podozrivé.
Koaliční partneri nedali vedieť, že schôdzu odignorujú!

Pčolinský sa netajil sklamaním, že koaliční partneri hnutiu Sme rodina ani neoznámili, že budú blokovať schôdzu na odvolanie Mikulca. Očakával klasický priebeh rokovania. Partneri sa podľa neho zrejme obávali výsledku hlasovania o vyslovení nedôvery ministrovi Mikulcovi. Pčolinský je presvedčený, že sa maria vyšetrovania káuz. Hovorí o potrebe všetky veci dôsledne vyšetriť. Sme rodina chce vysvetlenie viacerých otázok a na to chce tlačiť aj v koalícii.

Pčolinský považuje podozrenia za vážne a mlčanie zo strany kompetentných za neakceptovateľné. "Nemajú ani potrebu to vysvetliť," poznamenal. Krajniak nakoniec zmierlivo dodal, že Mikulca nepodozrieva, že by priamo dával pokyny či maril vyšetrovania. Má však pocit, že sa to mohlo diať dlhé mesiace a nepreverovalo sa to dôsledne.

Pravda sa prediera na povrch! Kajúcnik Dömötör priznal, že ho pri výpovedi ovplyvňovali!
Slová R. Fica sa začínajú potvrdzovať! Jeden z kajúcnikov, ten, ktorý nie je na úteku, sa už priznal, že vo svojej výpovedi klamal. Zatiaľ sa pred novinármi priznal minimálne v jednej veci. Nikdy osobne nevidel odovzdávanie úplatku do rúk Dušana... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Petra Demková