Minister ku mne! Zavelil Lengvarskému na tlačovke Šipoš. A minister povel vykonal
25 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Na tlačovej besede vystúpili viacerí predstavitelia koalície. Apartheid zákon údajne prijali preto, aby ochránili ľudí, nemocnice, wellness-centrá, ale najviac bola zdôraznená potreba ochrany kostolov z epidemiologického hľadiska.


Tlačová konferencia sa netradične začala povelom. „Minister ku mne!...,"poslanec Šipoš kynologicky zavelil generálovi v zálohe. Minister jeho povel disciplinovane vykonal. Šipoš ho za to kynologickým spôsobom pochválil: „táák tak!"
Predstavitelia Oľano

Predseda poslaneckého klubu Oľano jasne odsúdil opozičných politikov, ktorí klamú občanov. Ako ich klamú však bližšie nešpecifikoval. Zároveň dodal, že kontroverzný zákon bol prijatý preto, aby ochránili ľudí pred smrťou. Diskriminácia nezaočkovaných ma slúžiť k tomu, aby nebolo tak veľa mŕtvych ľudí. Michal Šipoš pateticky pokračoval: „...preto sme aj v lete tu, nespíme, nedovolenkujeme, ale pracujeme, aby sme ochránili zdravie a životy ľudí na Slovensku...".

Minister zdravotníctva Lengvarský povedal, že sa diskutabilným zákonom nič mimoriadne nemení. Tiež poďakoval koaličným partnerom za schválenie o pravdepodobne protiústavného zákona. Ako jeho predrečník zdôraznil, že ľudia budú môcť chodiť do kostola.

Šándor: Na Slovensku zúri vojna policajných skupín a spravodajských zložiek!
Renomovaný bezpečnostný analytik Andor Šándor hodnotil situáciu a okolnosti okolo prípadu pozastavenej činnosti Vedúcej špecializovaného tímu UIS Diany Santusovej. Sándorovi, okolnosti ktoré sa dejú, nepripomínajú očistu, ale skôr vojnu medzi... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik

Predstaviteľ Sme rodina

Jozef Lukáč vyjadril spokojnosť s tým, aby sa občania nedelili do dvoch kategórií, aj keď znenie zákona toto delenie predpokladá pri zhoršení epidemiologickej situácie, o ktorej rozhodne vláda. Pre neho je najdôležitejšie to, že budú otvorené kostoly.
Predstaviteľ Za ľudí

Juraj Šeliga je rád, že zvíťazil zdravý rozum. Podľa neho nie je pravda, že by tu niekto chcel niekoho diskriminovať a že existujú dve kategórie ľudí. Pritom diskutovaný zákon dve kategórie ľudí zavádza.

Zároveň mimo tému poznamenal, že: „Všetci vieme, že keď je niekto chorý, tak je chorý." Opäť spomenul kostoly, lebo je nedeľa:„ ... nikto sa nemusí báť, že bude nerešpektované právo, aby mohol navštevovať bohoslužby." Samozrejme podľa neho musíme byť zaočkovaní, alebo otestovaní v chráme Božom. Tiež si myslí, že zdravý rozum velí, aby sa ľudia dali zaočkovať experimentálnymi vakcínami.
Predstaviteľky SaS

Anna Zemanová sľúbila za ministra školstva, že už nikdy sa nezatvoria celoplošne školy na Slovensku.  „Obchody, podniky, školy, kultúra, športoviská, aj toľko spomínané kostoly budú otvorené vždy pre tých, ktorí sú ohľaduplní k svojmu okoliu." prehovorila Jana Bittó Ciganiková. Medzi ohľaduplných zaradila očkovaných a tých, čo budú poslušne podstupovať testy a iné opatrenia.

V závere prehovorila poslankyňa Oľano Anna Záborská. Prepojila schválenie kontroverzného zákona s bohoslužbami a so slobodou vyznania. Opäť verí, že vďaka tomuto zákonu sa kostoly nezavrú.

Pani Dagmar Gregova Svine! Pôjdete do basy!"