Iza Bela: Politici nemusia do karantény. Opäť majú papalášsku výnimku od Mikasa!
25 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Protesty Slovákov proti opatreniam na hraniciach pri vstupe na Slovensko sú už minulosťou, no vyzerá to tak, že iba zatiaľ. „Bežná“ žena Iza Bela však v statuse upozorňuje na inú zarážajúcu skutočnosť. Papalášizmus našich koaličných predstaviteľov pokračuje. Ich sa karanténa netýka. 


Kým pracujúci „obyčajný“ Slovák môže prejsť slobodne cez hranice iba ak je zaočkovaný, naši papaláši s diplomatickými a služobnými pasmi si sem chodia ako sa im len zachce. Či zaočkovaní sú, alebo nie. Však hlavný hygienik Ján Mikas sa im o to vo vyhláške postaral. A práve toto vo svojom statuse kritizuje „bežná“ žena a hviezda facebooku Iza Bela.
Myslia si, že sú nadľudia a je im všetko dovolené!

„Prečo politici nemusia do karantény? Lebo majú papalášsku výnimku od Mikasa. Toto je papalášizmus najhrubšieho zrna,“ píše v úvode statusu „bežná“ žena, ktorá nedávno vo svojom príspevku, že naši politici, čiže vládni činitelia a poslanci, majú diplomatické pasy, ktoré im prinášajú veľké výhody. „Vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva, ktorý určuje pravidlá príchodu zo zahraničia pre slovenských občanov, sa medzi osobami, ktoré majú výnimku z povinnosti ísť do karantény, uvádzajú aj držitelia diplomatických a služobných pasov. Je naozaj potrebné zavádzať takéto úľavy pre politikov a funkcionárov?

Iza Bela: Výzvu - Slováci, ostaňte toto leto doma na Slovensku a necestujte za hranice k moru politici odignorovali
Prišlo leto a s ním dovolenky. Stovky ba možno tisíce Slovákov sa vybrali za oddychom k moru. Lenže... Lenže naše politické špičky ich žiadali, aby radšej zostali doma a nepriviezli nám sem pandémiu. No a práve tie vodu kázali a víno pijú. V... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Myslim si, že nie!“ konštatuje rezolútne Iza Bela a dodáva, že podľa nariadenia, ktoré platí od 19. júla, sa povinnosť absolvovať karanténu po príchode zo zahraničia nevzťahuje okrem iných ani na „držiteľov diplomatických a služobných pasov vstupujúcich na územie Slovenskej republiky“. „Týka sa to, samozrejme, nezaočkovaných, keďže občania, ktorí sú plne zaočkovaní do karantény ísť nemusia. Prečo zvýhodňujeme práve politikov, diplomatov a funkcionárov? Nám občanom je to úplne jasné. Myslia si, že sú nadľudia a je im všetko dovolené!“ konštatuje nespokojná pisateľka, podľa ktorej Mikas raz musí niesť trestnoprávnu zodpovednosť za tie všetky jeho vyhlášky a nezmysly, čo vymyslel s odborníkmi a lekármi z ústredného krízového štábu s podporou vlády.



„Tu ide jednoducho len o bezbrehý papalášizmus a bezdôvodné zvýhodňovanie politikov a funkcionárov pred ostatnými občanmi. Aby boli Slováci v obraze, tak jedna pikoška na záver: Spomedzi lídrov siedmich parlamentných strán sú zatiaľ plne zaočkovaní len dvaja, a to predseda Sme rodina Boris Kollár a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová,“ uvádza na záver svojho statusu Iza Bela.

Ako to bolo s reklamou na vakcínu? Vakcína je sloboda? Aká sloboda? Pýta sa Iza Bela
Vedci a odborníci spolu s politikmi nám pred časom sľubovali, že vakcinácia vyrieši problém s koronavírusom a bude znamenať cestu k slobode. Ako sa ukazuje na príklade Izraela, nevyriešila ani jedno, ani druhé. Kritickým okom sa na to v statuse... Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik