Desaťtisíce Francúzov vyšlo do ulíc protestovať proti pandemickým opatreniam. Polícia použila slzný plyn aj vodné delo (VIDEO)
25 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Desaťtisíce ľudí už druhý víkend po sebe vyšli do ulíc francúzskych miest na protest proti zdravotným preukazom a povinnému očkovaniu zdravotníkov. Polícia reagovala slzným plynom, ale aj vodným delom, informuje portál RT.


Polícia v Paríži použila na rozohnanie davu slzný plyn a vodné delo. Situácia sa v uliciach francúzskeho hlavného mesta vymkla spod kontroly počas masívnych demonštrácií.

Protesty boli vyvolané vládnymi plánmi na rozšírenie zdravotných preukazov. Niektoré pracovné miesta si dokonca budú musieť vyžadovať povinné očkovanie, vrátane zdravotníckych pracovníkov.





Videá zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú dav nahnevaných mladých ľudí, ktorí nútili policajtov ustúpiť od Champs-Elysees. Hádzali na policajtov rôzne predmety a dokonca zaútočili na policajné dodávky. Orgány činné v trestnom konaní reagovali nasadením vodného dela, aby rozohnali dav.





Všade v Paríži došlo k napätej situácii medzi policajtmi a demonštrantmi. Polícia bola donútená použiť slzný plyn. Pri ďalšom incidente dav zaútočil na policajta na motorke tak, že po ňom hádzali fľaše.



Rusko plánuje na august skúšobné odpálenie rakety Zirkon z jadrovej ponorky
Prvé skúšobné odpálenie hypersonickej rakety Zirkon z ponorkového nosiča, ktorou bude jadrová ponorka Severodvinsk, by sa mohlo uskutočniť už v auguste. S odvolaním sa na zdroj na ruskom ministerstve obrany o tom v nedeľu informovala agentúra... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR