Taraba: čoraz viac sa črtá, že návšteva pápaža nebude pastoračná, ale vakcinačná.
25 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Mojžiš, aj všetci svätí verili že ich Boh ochráni. A pre túto vieru boli ochotní trpieť aj zomrieť. Keby pápež veril na vyššiu moc, nedá sa očkovať, a keď, tak tajne. Ako povedal Ježiš Kristus, nie ja, ale tvoja viera ťa zachránila. Zneužívať pápeža na očkovanie je svinstvo, aj hriech,“ skonštatovala Renáta Bacherová.


Návrh pustiť na akcie iba hlavu katolíckej cirkvi vzišiel z hlavy ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského a bol nad rámec toho, čo požadovala od vlády cirkev. Aj preto jeho krok kritizuje v statuse Tomáš Taraba, ktorý tvrdí, že „čoraz viac sa črtá, že táto návšteva nebude pastoračná, ale vakcinačná“.
Takto len namiesto lásky rozdeľujú ľudí

„Stále chcem veriť, že tento nápad podmieňovať účasť na sviatostiach vakcináciou, vyšiel z hlavy len Lengvarského, ktorý sám o sebe hovorí, že ako vojak už 33 rokov nerozmýšľa. Podľa mňa vojaci ostatní rozmýšľali aj za neho,“ konštatuje v krátkom statuse Taraba. S kritikou tohto návrhu sa stotožňujú aj mnohí ľudia. „Osobne si myslím, že týmto počinom vlády bol znesvätený pápežský stolec. Svätý otec nemá ani tušenie, čo na Slovensku vymysleli. Opäť rozdeľujú spoločnosť a pred príchodom svätého otca, toto rozhodnutie zmenia. Je mi ľúto, že na túto hru pristúpili aj biskupi Slovenska,“ napísal v diskusii Peter Božík.
Komentáre z internetu hovoria jasne

„Ja som plne zaočkovaná, ale nesúhlasím s tým, aby sa mohli zúčastniť stretnutia so Sv. Otcom len plne zaočkovaní. Ži a nechaj žiť. Rešpektujem tých, ktorí sa zaočkovať nechcú, a očakávam rešpekt voči zaočkovaným. Keď je to hromadná akcia, ale nech je teda podmienená aspoň 24 hod. testom, ale nie očkovaním. Takto len rozdeľujú ľudí a namiesto lásky, vnášajú rozkol, hnev a nenávisť. K čomu to je v dnešnej dobe dobré? Potrebujeme skôr pokoj, lásku a porozumenie,“ napísala komentujúca, Eva Drábová.



„Mojžiš, aj všetci svätí verili že ich Boh ochráni. A pre túto vieru boli ochotní trpieť aj zomrieť. Keby pápež veril na vyššiu moc, nedá sa očkovať, a keď, tak tajne. Ako povedal Ježiš Kristus, nie ja, ale tvoja viera ťa zachránila. Zneužívať pápeža na očkovanie je svinstvo, aj hriech,“ skonštatovala ďalšia žena, Renáta Bacherová.
ĽSNS napíše do Vatikánu otvorený list

S návrhom ministra Lengvarského pustiť za pápežom Františkom iba zaočkovaných nesúhlasia ani kotlebovci z ĽSNS. „Z praxe už vieme, že aj zaočkovaní sú šíriteľmi nákazy a rovnako sú ohrození ako neočkovaní. Toto delenie na dve skupiny nie je ničím iným ako apartheidom,“ povedal hovorca strany Martin Beluský pre agentúru SITA a dodal, že ĽSNS preto napíše do Vatikánu otvorený list, aby pomohli čo najväčšiemu počtu veriacich stretnúť sa s pápežom.

Jeho návšteva by sa na Slovensku mala uskutočniť v dňoch 12. až 15. septembra 2021.

Taraba: Privítajme prvú vládu apartheidu v dejinách Slovenska!
Bezcitnosť a šialenstvo. Inak sa zrejme nedá nazvať to, čo spravila vláda kvôli zvýšeniu zaočkovanosti na niektorých „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch. Ľudia na Záhorí sú z toho absolútne zúfalí, čo v statuse potvrdil aj poslanec Tomáš... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik