Štát proti občanovi - žiadne odvolanie, žiaden právny poriadok, vôbec žiaden poriadok
24 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Tým, čo mnohí z nás, najmä tí starší, už všetko prežili, by sme mali byť dostatočne otlčení, odolní. Avšak, štát nám dáva čoraz viac zabrať. A nestačí nám ani dlhoročný tréning, aby sme to zvládli."


"Už to nedávam" píše známy český múzejník, nadšenec do historického motorizmu a motoriek, Zdeněk Bálek. "Kam sa pozrieš - rozvrat! Kam sa pozrieš - žiadna istota, kam sa pozrieš - smrť v tej či onej podobe. Strach ... Bezvýchodiskovosť ... Žiadna nádej, žiadna perspektíva ...." Vyznáva sa Bálek čitateľom na webe czechfreepress.cz.



Štát proti človeku

"Všetky štátne inštitúcie proti obyčajnému človeku ... Žiadne odvolanie, žiadny právny poriadok, vôbec žiadny poriadok ... Systém, ktorý sa nám priamo pred očami rúca ... Necítite to, ako nás to čím ďalej tým viac zviera? !! ! Kadiaľ z toho von?" A to, že treba z toho nejak von, ukazuje Zdeněk Bálek na dvoch možných cestách.
Nasrať sa dať im to najavo

"Ja myslím, že v zásade existujú len dva prístupy: Nasrať sa a dať im jasne najavo: Na mňa a na moju rodinu nesiahneš, inak sám zažiješ presne to peklo, ktoré si nám už pri chystal! A vložíte do toho svoju poslednú vnútornú energiu a to už je vám potom jedno, či vás zničí a ako ..."
Pozorovať, čakať a vo voľbách rozhodnúť

"Ten druhý prístup je", pripomína Zdeněk Bálek: "Pozorovať. Vytýčiť okolo seba hranicu, kam žiadny systém nesmie vstúpiť. A čakať ... Nechať to pre tú vyššiu Spravodlivosť a sledovať ...

Weiss: Vláda a odborníci fatálne zlyhali. Teraz chcú strašením donútiť ľudí k očkovaniu
Výsledky riadenia pandémie sú na Slovensku katastrofálne. Vláda straší ľudí, hľadá vinníkov a zbavuje sa zodpovednosti, no mala by radšej vymeniť expertov napojených na farmafirmy, myslí si Peter Weiss. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Peter Sulek